You are currently viewing ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ) ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ…

ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ) ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ…

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Οι εκλογές αυτές δεν ήταν τόσο αιφνίδιες όσο θέλουμε να πιστεύουμε οτι είναι, αλλά αποτελούν αποτέλεσμα μιας ανερμάτιστες πολιτικής του… “πρώτη φορά αριστερά”, που μετά από… οκτώ μήνες διακυβέρνησης απέδειξε οτι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας αυτό που ανέλαβε τον παρελθόντα Ιανουάριο.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει καμμία σχέση με αυτό που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο! Διαλυμένος πλέον εις τα εξ ών συνετέθη, στις πολλές συνιστώσες που τον αποτελούσαν, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα ίδια επικοινωνιακά πρότυπα: αλαζονεία, ψευδεπίγραφες υποσχέσεις, σιγουριά και διπλή γλώσσα! Τώρα προσέθεσε και κάτι ακόμη: εναν ωμό εκβιασμό! Ή ψηφίζετε εμένα λέει και με βγάζετε αυτοδύναμα ή δεν συνεργάζομαι με κανέναν! Και όλα αυτά γιατί; Γιατί είναι ξαπλωμένος στο ντιβάνι της σιγουριάς και της υποτιθέμενης δημοτικότητας! Πού θα οδηγήσουν όλα αυτά;
Αν ο λαός εξακολουθεί και εμπιστεύεται τον κ. Τσίπρα ενδεχομένως να τον βγάλει πρώτο κόμμα, αλλά όχι αυτοδύναμο! Αν ομως συνεχίζει να αποψιλώνεται από στελέχη και μάλιστα ιδρυτικά και ιστορικά και όταν αρχίσουν να φαίνονται στον λαό, τα λάθη και οι αστοχίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα υποστεί ήττα. Ο χρόνος εφ´εξής δουλεύει εναντίον του!

Η ΝΔ από την άλλη, αν θέλει να κάνει την διαφορά και να κερδίσει τον κόσμο που έχασε πρέπει να πορευτεί με ανοχή και συγκαταβατικότητα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δείξει στον κόσμο οτι βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ με συμπάθεια και κατανοεί οτι περιέπεσε σε μεγάλες περιπέτειες γιατί όπως είναι φυσικό όσο είσαι εκτός εξουσίας τα βλέπεις αλλιώς και γιαυτό υπόσχεσαι άλλα! Οταν όμως έλθεις αντιμέτωπος, πρόσωπο με πρόσωπο, με τα προβλήματα της χώρας,τότε συνειδητοποιείς οτι πρέπει να αλλάξεις στάση!Η ΝΔ θα πρέπει να ακολουθήσει μία διαφορετική ρητορεία και με λόγο συμφιλιωτικό και οχι ανατρεπτικό να εμπνεύσει αυτούς που έφυγαν να ξαναγυρίσουν! Ο Βαγγέλης Μειμαράκης κατάφερε να βγάλει το κόμμα από το τέλμα που είχε περιέλθει από το σόκ που υπέστη μετά την ήττα του από τον κ. Τσίπρα!
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνωθεί κι άλλο, τότε η ΝΔ εχει πολλές πιθανότητες να βγει πρώτο κόμμα και να κερδίσει το bonus των 50 επιπλέον εδρών!

Το κόμμα του κ. Λαφαζάνη,το πρώτο κόμμα που μιλά ξεκάθαρα για επιστροφή στη δραχμή στην Ελλαδα και αλλβανοποίηση της Ελλάδας( κατά τα πρότυπα Χότζα), θα μαζέψει κάθε πικραμένο του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ και θα προσπαθήσει να τον ξεπεράσει! Ευτυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ο λόγος που χρησιμοποιεί είναι παρωχημένης λογικής και τα όσα λέγει και υπόσχεται είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η εκβιαστική- απειλητική του διάθεση σήμερα με σκληρές δηλώσεις, μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,αποκάλυψε το σκληρό πρόσωπο μίας πολιτικής που δεν έχει θέση στην Ελλάδα του σήμερα! Παράλληλα φόβισε το λαό μας και θύμισε παλιές επάρατες εικόνες,από την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση και την Αλβανία του Χότζα(ό,τι δεν συμφωνεί μαζί μας το καταργούμε ή το εξαφανίζουμε).

Το ΠΟΤΑΜΙ, ενώ ξεκίνησε την παρουσία του στη Βουλή με τρόπο δυναμικό και επιθετικό,τώρα τελευταία άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα κόπωσης! Σίγουρα μπαίνει στη βουλή αλλά οχι με ποσοστό που θα του επιτρέψει να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή .

Το ΠΑΣΟΚ, υπό την Φώφη Γεννηματά επιχειρεί να κάνει ανοίγματα προς όλον τον προοδευτικό χώρο! Αν και υστερεί εμφανώς ως Αρχηγός έναντι του Βαγγέλη Βενιζέλου εντούτοις κλείνει τα gap που υπάρχουν. Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, για τον οποίο έπνεαν μένεα μέχρι χθές οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ,για τις κινήσεις διασπαστικού χαρακτήρα που προέβη στις προηγούμενες εκλογές, κατάφερε τώρα να ρίξει νερό στο κρασί του και τις ανάλογες …γέφυρες στη Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πάλαι ποτε συντρόφων του και να επιστρέψει ως ο άσωτος υιός, στο …σπίτι που έχτισε ο μπαμπάς του!

Οι ΑΝ.ΕΛ.ακολουθούν πιστά το άρμα του Αλέξη Τσίπρα, όπως άκριβώς είχαν κάνει και στις εκλογές του Ιανουαρίου. Και ενώ τότε η ταύτιση απόψεων των δύο ανδρών, επέφερε το ποθητό αποτέλεσμα της συγκυβέρνησης, αυτή τη φορά το αποτέλεσμα όλα δείχνουν πως δεν θα είναι τόσο ευνοϊκό για τον κ. Καμμένο και το κόμμα του.

Η έπληξη, ωστόσο, των εκλογών αυτών θα είναι η είσοδος του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή! Με έξυπνες κινήσεις το τελευταίο διάστημα ο Βασίλης Λεβέντης, κατάφερε να γυρίσει το μέχρι πρότινος αρνητικό– στα όρια της φαιδρότητας– κλίμα γιαυτόν και να αρθρώσει πολιτικό λόγο με ασυνήθιστες για πολιτικό αλήθειες!
Τέλος η “Χρυσή Αυγή”, από τη στιγμή που έπαψε να ευρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολιτικού σκηνικού άρχισε να χάνει από την… αίγλη της! Οι πολιτικές προτεραιότητες αλλά και οι αγωνίες του κόσμου πήραν άλλη πορεία!
Και η αλλαγή αυτή ειναι ολοφάνερο οτι θα προκαλέσει απώλειες στο συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό. Και ναι μεν θα μπεί στη Βουλή, αλλά όπως όλα δείχνουν, θα υποστεί σοβαρή μείωση στα ποσοστά της.
Επομένως στο αποτέλεσμα αυτών των εκλογών για την πρώτη θέση μάχεται η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ και για τη δεύτερη το κόμμα του κ. Λαφαζάνη ή το ΠΟΤΑΜΙ.
Από την βαθμό της ωριμότητάς μας εξαρτώνται όλα!

Από το fimotro.blogspot.gr