You are currently viewing Ορκωμοσία Αποφοίτων στην Α.Ε.Α.Θ.

Ορκωμοσία Αποφοίτων στην Α.Ε.Α.Θ.

  • Reading time:0 mins read

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων των τμημάτων Ιερατικών Σπουδών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου,καθηγητών της Ακαδημίας ,φοιτητών και πλήθους κόσμου.

Η τελετή άρχισε με ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής όπου έψαλε η χορωδία της Ακαδημίας που διηύθυνε ο καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής Δημήτριος Μανούσης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Α.Ε.Α.Θ. π.Γρηγόριος Σταμκόπουλος αναφέρθηκε στο έργο της Ακαδημίας και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους.

Ακολούθησε ευχαριστήριος λόγος του προέδρου του Συλλόγου των Φοιτητών π.Θεολόγου Τσαμπάζη προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πολύτιμη οικονομική βοήθεια που παρείχε στην Ακαδημία όσον αφορά τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών.

Τον λόγο πήρε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος ο οποίος χρησιμοποιώντας τα λόγια του Αποστόλου Παύλου “σύμψυχοι το εν φρονούντες”, τόνισε ότι αν είμαστε ενωμένοι σαν μια ψυχή και με ένα κοινό φρόνημα στο πρόσωπο του Θεού μπορούμε να πετύχουμε κάθε στόχο που βάζουμε.

Η τελετή έκλεισε με την απονομή πτυχίων στους αποφοίτους από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ.Άνθιμο.