You are currently viewing Πατριαρχικό προσκύνημα στην αγιοτόκο Καππαδοκία (ΦΩΤΟ)

Πατριαρχικό προσκύνημα στην αγιοτόκο Καππαδοκία (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, παιδιών Καππαδοκών προσφύγων από την Ελλάδα και άλλες χώρες αλλά και πιστών από την Πόλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον παλαιό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ευμορφοχωρίου (Τζαλέλα) της αγιοτόκου και ποτισμένης με το αίμα μαρτύρων Καππαδοκίας.
Μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Συνάδων Διονύσιος και Αμορίου Νικηφόρος ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι πρώην υπουργοί Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, και Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Επίσης παρέστησαν ο Παλαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Ουτρέχτης Γεώργιος, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα κ.Κερίμ Ουράς, μαζί με ομάδα Ελλήνων φίλων του προσκυνητών στην Καππαδοκία, ο Πρόεδρος των Καππαδοκικών Σωματείων Ελλάδος κ.Θεοφάνης Ισαακίδης, ο Πρόεδρος Σινασιτών Ελλάδος κ.Σπύρος Ισόπουλος και Άρχοντες του Θρόνου, μεταξύ των οποίων ο Σινασίτης εφοπλιστής Γρηγόριος Χατζηελευθεριάδης.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Σινασού.
Νωρίτερα συνοδευόμενος από τον φιλοξενούμενό του, Παλαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Ουτρέχτης, επισκέφθηκαν εθιμοτυπικώς τον Νομάρχη Νεαπόλεως (Νέβσεχιρ) και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σινασού.
– See more at: http://www.amen.gr/article18442#sthash.eGUEXlnW.dpuf