You are currently viewing Παραίτηση με νόημα του Λάκη Βίγκα

Παραίτηση με νόημα του Λάκη Βίγκα

  • Reading time:1 mins read

Με την παραίτησή του από την θέση του εκπροσώπου των Μη Μουσουλμανικών Βακουφίων(Ιδρυμάτων) στο Δ.Σ. της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, που εδρεύει στην Άγκυρα, εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του ο διακεκριμένος και μαχητικός ομογενής κ. Λάκης Βίγκας στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση υιοθέτησης νέου εκλογικού κανονισμού για τα βακούφια, μετά την κατάργηση του προηγούμενου τον Ιανουάριο του 2013.

Με επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων κ. Adnan Ertem (στην φώτο εικονίζονται μαζί), ο κ.Βίγκας γνωστοποίησε την παραίτηση του από τη θέση του μέλους του Συμβουλίου. «Παραβιάζεται το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών» αναφέρει στην επιστολή του και εξηγεί ότι η παραβίαση ενός τόσο θεμελιώδους δημοκρατικού δικαιώματος προκάλεσε σημαντικές συνέπειες στον κοινωνικό ιστό των μειονοτήτων και εμπόδισε την ομαλή και διαφανή λειτουργία και διοίκηση των μειονοτικών ιδρυμάτων.

Η είδηση της παραιτήσεως του κ.Βίγκα προκάλεσε την έκπληξη στην ομογένεια και στις άλλες μειονότητες καθώς η προσφορά του χαρακτηρίζεται πολυεπίπεδη και σημαντική. Κάτι που κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών φάνηκε να μην αξιολόγησαν σωστά διάφοροι κύκλοι, υπεύθυνοι όσο και ανεύθυνοι, στον ελλαδικό χώρο. Υπενθυμίζεται ότι τον κ.Βίγκα είχαν εκλέξει ως εκπρόσωπό τους όλα τα Μη Μουσουλμανικά Βακούφια.