You are currently viewing Παρέμβαση εισαγγελέα στην Κόρινθο για τον Εσταυρωμένο που “δακρύζει”στον Ασπρόκαμπο!

Παρέμβαση εισαγγελέα στην Κόρινθο για τον Εσταυρωμένο που “δακρύζει”στον Ασπρόκαμπο!

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

 

Δυσμενείς οι εξελίξεις και κακή η τροπή που έλαβε, μεσούσης της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, το θέμα του Εσταυρωμένου που δακρύζει στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο, μετά την είδηση οτι θα υπάρξει εντός των ημερών εισαγγελική παρέμβαση, από τον Εισαγγελέα Κορίνθου, προκειμένου να …ερευνηθεί επιστημονικώς, για το αν πρόκειται για θαύμα ή όχι!(Σ.Σ. Πρώτη φορά πάντως ερευνάται με επιστημονικό τρόπο ένα θαύμα! Πού είναι ο Άγιος Παίσιος και ο Άγιος Πορφύριος να δούν,να ακούσουν και να “μας” θαυμάσουν εν έτει 2015!!).
Το περίεργο, πάντως, στην είδηση αυτή έγκειται στο γεγονός οτι οι πληροφορίες μας από την Κόρινθο λένε οτι την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε μία “δυσπιστία” στο θέμα και συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθούν οι υπερβολές!
Μάλιστα στην απόπειρά του να πάρει τον Εσταυρωμένο και να τον διαφυλάξει στην Μητρόπολη, μέχρις ότου αποφανθούν οι ειδικοί για το είδος των δακρύων, οι κάτοικοι του Ασπρόκαμπου, έγιναν όλοι μαζί μία γροθιά,μπετόν αρμέ και αρνήθηκαν πεισμόνως και επιμόνως στον Μητροπολίτη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να πάρει μακριά τους τον Εσταυρωμένο.
Η είδηση της εισαγγελικής παρέμβασης, μέσα στη Σαρακοστή, μόνο ως ευχάριστη εξέλιξη δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα υπάρχει πλέον καχυποψία και στις δύο πλευρές και η εισαγγελική παραγγελία για οτιδήποτε, θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο τον πολύ κακό και αρνητικό κλίμα, το οποίο θα προκαλέσει ταραχή στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της περιοχής, γεγονός που δεν συνάδει με την Κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών αυτών, που οι πιστοί κατακλείουν τους ναούς μας και προσεύχονται!

Φοβούμαι οτι η εισαγγελική παρέμβαση θα ταράξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και θα προκαλέσει ταραχή και φασαρίες μέσα στο Κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής.
Κατά την ταπεινή γνώμη μας θα έπρεπε να αποφευχθεί αυτή η ενέργεια και να επιχειρείτο εκ μέρους του Μητροπολίτη και όλων των άλλων συντελεστών της υπόθεσης, η εξεύρεση μίας συναινετικής λύσης στο θέμα!
Η ανάμιξη του εισαγγελέα και η έρευνα για το αν πρόκειται ή όχι περί θαύματος, εκτός από πρωτοφανής και πρωτόγνωρη για τα ισχύοντα στην πίστη μας ,θα ρίξει λάδι στη φωτιά! Και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται αυτή την εποχή ο τόπος μας και ο λαός μας, που θρησκεύεται άδολα!