You are currently viewing Η ορθή θεολογικά άποψη περί …ομοφυλοφιλίας, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου και οι ανορθόδοξες επιθέσεις των τηλε-αστέρων!

Η ορθή θεολογικά άποψη περί …ομοφυλοφιλίας, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου και οι ανορθόδοξες επιθέσεις των τηλε-αστέρων!

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

 

Μία συνέντευξη του Γέροντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου,στην τηλεοπτική εκπομπή
“Τα Καρντάσιανς”,στον ΑΝΤ1,στάθηκε η αφορμή για να ανοίξουν τον στόμα τους μερικοί δημοσιογαφούντες στα τηλεοπτικά πρωϊνάδικα και με περισσή ασχετοσύνη να ξιφουλκήσουν τα μύρια όσα, κατά του Μητροπολίτη Ανθίμου και της Εκκλησίας.
Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε εκ των συντελεστών της εκπομπής Γρηγόρη Αρναούτογλου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, για τη θέση της Εκκλησίας περί ομοφυλοφιλίας είπε τα αυτονόητα και μάλιστα αυτά που ισχύουν για την Εκκλησία, με βάση αυτά που λένε για το θέμα αυτό οι Άγιοι πατέρες της πίστεώς μας.
Είπε δηλαδή οτι η ομοφιλοφιλία για την Εκκλησία μας θεωρείται “θανάσιμο αμάρτημα”.
Τί ήταν να το πεί αυτό ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης; Και τί δεν άκουσε από όλους αυτούς τους προοδευτικούς τηλε- αστέρες που δεν μπορούν να καταλάβουν την δύσκολη θέση στην οποία ευρίσκεται ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας μας και μάλιστα Μητροπολίτης, όταν ερωτάται δημοσίως για ένα τόσο δύσκολο και αμφιλεγόμενο θέμα!
Δηλαδή τί θέλατε να πεί βρε “σαίνια”, που επειδή κρατάτε ένα δημοσιογραφικό μαρκούτσι στα χέρια σας και κρίνετε τους πάντες, νομίζετε οτι είστε παντογνώστες;
Θέλατε να έλεγε κάτι που αντιτίθεται στην πίστη και στους ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, μόνο και μόνο για να γίνει αρεστός στην… τηλεκοινωνία σας;
Η Εκκλησία λέγει την άποψή της,αλλά αφήνει στη συνέχεια τον άνθρωπο ελεύθερο να επιλέξει το δρόμο του!Αυτό,όμως,δεν σημαίνει οτι τον απορρίπτει όταν έχει κάποια ροπή που δεν είναι σύμφωνη με το γράμμα του Ευαγγελίου. Αντιθέτως, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο με στοργή και αγάπη και τον καθοδηγεί πνευματικά στην πορεία του με το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.
Όταν η Εκκλησία λέει “ου φονεύσεις”ή “ου μοιχεύσεις”, αυτό δε σημαίνει οτι παρεμβαίνει στον ποινικό ή στον αστικό κώδικα μίας χώρας, αλλά λέγει την προσωπική της βούληση και επιταγή!
Και ασφαλώς αυτό δε σημαίνει οτι η Εκκλησία που απορρίπτει το αμάρτημα θα απορρίψει και τον αμαρτωλό!
Αντιθέτως η Εκκλησία δείχνει αγάπη και συμπόνια και ανοχή στην όποια αμαρτία! Επομένως ορθώς απάντησε ο Παναγιώτατος Θεσσαλονίκης Ανθιμος με αυτά που είπε περί ομοφυλοφιλίας! Μάλιστα το γεγονός οτι αποδέχθηκε την ύπαρξη ομοφυλοφίλων εντός των κόλπων της Εκκλησίας, όπως ακριβώς υπάρχουν και κλέφτες και ψεύτες και υποκριτές, είναι από μόνη της αυτή η παραδοχή ένα σπουδαίο στοιχείο αυτογνωσίας και αυτοκριτικής από έναν πολιό και δοκιμασμένο Ιεράρχη της Εκκλησίας μας,που στα 41 χρόνια Αρχιερωσύνης του, είδε και διαχειρίστηκε πολλά και σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την Εκκλησία μας και το ποίμνιο που εποίμανε,τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στη Θεσσαλονίκη.
Γιαυτό θεωρώ οτι βιάστηκαν να εκφράσουν με περιττή φιλαρέσκεια την όποια κριτική τους, οι γνωστοί τηλεαστέρες μας!
Με τα όσα είπαν στις πρωινές εκπομπές τους ή στα site που αρθρογραφούν κατά του Γέροντα Μητροπολίτη Ανθίμου, αλλά και οι αδόκιμοι χαρακτηρισμοί και εκφράσεις τους εναντίον όλων των Μητροπολιτών κι οτι δήθεν αλληλο- αποκαλούνται μεταξύ των με …γυναικεία ονόματα, δείχνει το περίσσευμα ανευθυνότητας και ασχετοσύνης με το οποίο η σύγχρονη τηλεκοινωνία μας κρίνει τα γεγονότα!
Οποιος δεν έχει ουσιαστικά επιχειρήματα, πετάει συνήθως λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος!
Ομως αυτό δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε έντιμο!Θα ήταν εντιμότερο και ορθότερο δημοσιογραφικά και δεοντολογικά, όταν κανείς έχει “αποδείξεις με ονόματα”, να τις καταθέτει δημοσίως ευθαρσώς και οι όποιοι ένοχοι να τιμωρούνται! Το να στηρίζεται μία δημοσιογραφική κριτική πάνω σε ανυπόστατες φήμες και σπερμολογίες, είναι το λιγότερο ανθρωπίνως άδικο και δημοσιογραφικά αντιδεοντολογικό!