You are currently viewing Παιδιά… τα έψαλλαν νωρίς στον Μητροπολίτη Γαβριήλ στην Καλογρέζα

Παιδιά… τα έψαλλαν νωρίς στον Μητροπολίτη Γαβριήλ στην Καλογρέζα

  • Reading time:14 mins read

Στο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νέας Ιωνίας, που τιμάται επ” ονόματι της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τιμήθηκε απόψε η μνήμη της αγίας αυτής γυναικός που στόλισε τον πολυετή και πολυάριθμο αλυσίδα των μαρτύρων της Εκκλησίας .

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, τον οποίον υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος του ναού π. Ηλίας Καρατζάς, αλλά και πολλά μικρά παιδιά προερχόμενα από τις κατηχητικές συνάξεις και έψαλλαν τη φήμη του.

Ο κ. Γαβριήλ ευλόγησε τα παιδιά ενώ επισκέφθηκε και την χριστουγεννιάτική δωροέκθεση των μικρών φίλων του Ναού και τους επάινεσε για την προσπάθειά τους.

Ο Μητροπολίτης κήρυξε και το θείο λόγο αναφερόμενος στο ανδρικό φρόνημα της Αγίας Βαρβάρας και δια του οποίου ανταπεξήλθε τις δοκιμασίες και το μαρτύριο και έγινε σημείο ορατό για να δοξάζεται το όνομα του Θεού στους αιώνες.

«Η Αγία Βαρβάρα γνώρισε δύο βασικά σημεία που εξηγούν την μεγάλη πίστη της Αγίας που ήταν τόση ισχυρή, ώστε να την οδηγήσει σε αυτό το μαρτύριο και να δώσει την ζωή της για τον Ιησού Χριστό. Το πρώτο είναι η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα από τα φυσικά, φυλετικά ή κοινωνικά χαρακτηριστικά. Όμως αυτά δεν έχουν καμία δύναμη μπροστά στον Χριστό, ούτε ήταν ικανά να καταστήσουν τους ανθρώπους ισχυρότερους ή μεγαλύτερους απέναντι στον Θεό. Σε μια εποχή που η δουλεία ήταν φυσικό φαινόμενο, η Αγία Βαρβάρα κατανόησε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στον Θεό, για να οπλιστεί με δύναμη και θάρρος για να γίνει κατά χάριν Αγία.»

Επίσης πρόσθεσε ότι «το δεύτερο σημείο που αντιλήφθηκε η Αγία Βαρβάρα είναι ο Τριαδικός Θεός δεν είναι Θεός των ειδώλων, αλλά της θυσιαστικής αγάπης. Έτσι γνωρίζει το νέο κόσμο που προσφέρει ο Τριαδικός Θεός και συμβολίζει την πραγμάτωση της ενότητα των προσώπων. Και όπως τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος είναι ενωμένα σε ένα σώμα. έτσι και οι άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι χωρισμένοι μεταξύ τους. Όπως ακριβώς τελούμε στη Θεία Ευχαριστία όπου μετέχουμε του κοινού Ποτήριου, και λαμβάνουμε την χάρη της ισότητας και της ενότητας. Για να πορευόμαστε ενωμένοι με τον Ιησού Χριστό καθοδηγητή και εγγυητή της ενότητος.

Αυτοί την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων  και την ισότητα μεταξύ των προσώπων της Αγίας Τριάδος, οδήγησαν  την Αγία Βαρβάρα να αντιληφθεί το μεγαλείο του Θεού. Καλούμαστε όμως κι εμείς να αναλογιστούμε κατά πόσο έχουμε κάνει κτήμα στη ζωή μας την ισότητα μετάξύ των δύο φύλων και την ενότητα των ανθρώπων. Αυτές οι αρχές δεν είναι μόνο διαχρονικές αλλά και φωτεινοί οδοδείκτες για την ζωή μας.

Το παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας εγκαινιάσθηκε τον περασμένο Μαϊο από τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ενώ φυλάσσει δεκάδες κειμήλια, όπως το τέμπλο και το Δεσποτικό, προερχόμενα από την Μικρά Ασία μετά την μαζική έλευση προσφύγων στην περιοχή το 1923.

agvarvara_kalogrez1

agvarvara_kalogrez2

agvarvara_kalogrez5

agvarvara_kalogrez7

Παιδιά υποδέχθηκαν και έψαλλαν στον Μητροπολίτη Γαβριήλ στην Καλογρέζα ORTHODOXIA.INFO

agvarvara_kalogrez6

agvarvara_kalogrez10

agvarvara_kalogrez11

agvarvara_kalogrez12

agvarvara_kalogrez14

agvarvara_kalogrez15

agvarvara_kalogrez16

agvarvara_kalogrez18

agvarvara_kalogrez17

agvarvara_kalogrez21

agvarvara_kalogrez23

agvarvara_kalogrez44

agvarvara_kalogrez25

agvarvara_kalogrez27

agvarvara_kalogrez24

agvarvara_kalogrez30

agvarvara_kalogrez31

agvarvara_kalogrez34

agvarvara_kalogrez33

agvarvara_kalogrez28

agvarvara_kalogrez48

agvarvara_kalogrez35

agvarvara_kalogrez36

agvarvara_kalogrez37

agvarvara_kalogrez38

agvarvara_kalogrez39

agvarvara_kalogrez40

agvarvara_kalogrez41

agvarvara_kalogrez42

agvarvara_kalogrez43

agvarvara_kalogrez46

agvarvara_kalogrez47

agvarvara_kalogrez50

agvarvara_kalogrez49