You are currently viewing Ο Σεβ. Σύρου Δωρόθεος B στον Αγιο Γεώργιο Ζωγράφου για την Γ´ Στάση Χαιρετισμών

Ο Σεβ. Σύρου Δωρόθεος B στον Αγιο Γεώργιο Ζωγράφου για την Γ´ Στάση Χαιρετισμών

  • Reading time:2 mins read
 Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος B, χοροστάτησε στην Γ´ στάση των χαιρετισμών στον Άγιο Γεώργιο Ζωγράφου, ύστερα από πρόσκληση του προϊσταμένου του ναού Αρχιμ. Βενεδίκτου Παπαδοπούλου. Από νωρίς ο ναός, παρά την συνεχή βροχόπτωση, ήταν κατάμεστος από τους πιστούς που ανέμεναν τον Σεβ. Σύρου, για πρώτη φορά στην ενορία τους και απόλαυσαν την ιερή ακολουθία και έμειναν μετά προσοχής για να ακούσουν τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας αλλά και το κήρυγμά του.
Ο Σεβ. Σύρου Δωρόθεος, αφού εξέφρασε καθηκόντως οπως είπε, τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, για την άδεια να παραστεί στη Γ Στάση Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου, ανεφέρθη στη συνέχεια στην τιμώμενη Παναγία, Υπέρμαχο Στρατηγό και Μητέρα του Γένους. Παράλληλα εξέφρασε τον θαυμασμό και τη χαρά του για την πρόοδο των έργων του νέου αυτού ιερού ναού, του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου και συνεχάρη όλους τους συντελεστές αυτού του θαύματος του Θεού όπως είπε και πρωτίστως τον π. Βενέδικτο,τους άμεσους συνεργάτες του, αλλά και όλους τους πιστούς, μέλη της ενορίας, για την επιτυχία τους αυτή.
> Ο Σεβ. Σύρου Δωρόθεος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, καθώς δίπλα του γνώρισε, όπως είπε, τον π. Βενέδικτο, ως νεαρό υποδιάκονο στην επίσκεψη του Μακαριστού Μεγάλου Πρωθιεράρχη στις κατακόμβες της Μήλου, τον Σεπτέμβριο του 2001 και με χαρά τώρα ανταποκρίθηκε στο ευλαβικό αίτημά του, για να παραστεί και να ευλογήσει την ενορία του στην Γ Στάση των χαιρετισμών, παραμονή της ονοματικής του εορτής.
> Στη συνέχεια ο π. Βενέδικτος και περί το τέλος της Ιερής Ακολουθίας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ.Δωρόθεο, για την όλως τιμητική επίσκεψή του και για την ευλογία που παρέσχε στο πλήρωμα της ενορίας του. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ανεξίτηλη μνήμη του καθώς τον μετέφερε 14 χρόνια πίσω, τότε που νεαρός υποδιάκονος, δοκιμάζονταν για την χειροτονία από τα σεπτά χέρια του Μακαριστού ευεργέτη του! Πριν κλείσει την ευχαριστήρια ομιλία του ο π. Βενέδικτος έφερε κι εκείνος στη μνήμη του τα λόγια του Μακαριστού Πρωθιεράρχη, ολίγον προ της εκλογής του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου στη Σύρο που έλεγε<< προσβλέπω πολλά στην αρχιερωσύνη του Δωροθέου, τα οποία ο Θεός και ο χρόνος θα επαληθεύσουν και θα τα πιστώσουν στον νέο αυτό Ιεράρχη για το καλό της Εκκλησίας μας,είστε νέοι, γιαυτό να θυμάστε τα λόγια μου>>
1 2 3 4 5 6 7 8 9 11