You are currently viewing Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τιμώρησε τον Πειραιά και τους Πειραιώτες και προσέβαλε τον Δήμο Πειραιώς. Και η ΝΔ στην… κοσμάρα της!

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τιμώρησε τον Πειραιά και τους Πειραιώτες και προσέβαλε τον Δήμο Πειραιώς. Και η ΝΔ στην… κοσμάρα της!

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Μπορεί για την  πίστη μας  ο Επίσκοπος να είναι το κέντρο της Εκκλησίας μας και η ενοποιός δύναμη που ενώνει τους πιστούς ενώπιον του Θεού.
Ομως η εορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των υδάτων  αποτελεί μία παλαίά και ισχυρή παράδοση για τον τόπο μας γιαυτό και η τηλεοπτική αναμετάδοση της τελετής από τον Πειραιά είχε προσλάβει πανεθνικό χαρακτήρα και ήταν πάνω από τα πρόσωπα τα οποία έρχονται και παρέρχονται ενώ το έθιμο μένει.
Ούτε η χούντα δεν τόλμησε να σταματήσει την αναμετάδοση του όλου τελετουργικού από τον Πειραιά παρά τα πενιχρά τεχνικά μέσα και τον εξοπλισμό της τότε ΕΡΤ,δεδομένου οτι Μητροπολίτης Πειραιώς ήταν τότε ο αντιχουντικός Χρυσόστομος Ταβλαδωράκης ,ο από Αργολίδος,που δε σήκωνε μυίγα στο πέρασμά του και  ήταν μέγας πολέμιος του τοτε Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του Α ´.
Ο,τι δεν έκανε τότε η χούντα, λοιπόν, προς τον ενοχλητικό Πειραιώς Χρυσόστομο (1965-1976)το κάνει  τώρα …”η πρώτη φορά Αριστερά”. Άφησαν τελευταία στιγμή την αναμετάδοση της ρίψης μόνον του Σταυρού στο λιμάνι γιατί θα τους λιντζάριζε ο λαός!

Ενώ μέχρι χθές το απόγευμα ήταν στον Πειραιά η ΕΡΤ και έκανε μάλιστα και δοκιμαστικά για την σημερινή αναμετάδοση δόθηκε αιφνιδίως εντολή από το Μαξίμου στην….. ακομμάτιστη ΕΡΤ, να εγκαταλείψει τον Πειραιά και να μεταβεί στον Αγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, αφού από εκεί θα γινότανε η αναμετάδοση της θεία λειτουργίας. Ο Πρωθυπουργός με τον τρόπο αυτό´ δεν έπληξε  ούτε προσέβαλε το πρόσωπο του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ– ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί  να βγεί και να μιλήσει!   Με τον τρόπο αυτό προσεβλήθη  ο Πειραιάς και  απαξιώθηκε ο Δήμος Πειραιώς και προσωπικά ο προσκείμενος  στον ΣΥΡΙΖΑ  Δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, ο οποίος είναι ο επισήμως  προσκαλών  για την τελετή του Αγιασμού  στο πρώτο λιμάνι της χώρας.  Ο Δήμαρχος καλεί για την εορτή στο πρωτο λιμάνι της χώρας και οχι ο Μητροπολίτης ο οποίος προίσταται  καθηκόντως του εκκλησιαστικού τελετουργικού.

 Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε δηλώσεις του στο ΣΤΑΡ, χθές αργά το βράδυ έκανε λόγο για φασιστική κυβέρνηση που θέλει  να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή που εκφράζει διαφορετική άποψη από αυτά που  η ίδια η Κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει.

Ως ευτελή πρόφαση και εύκολη αιτιολογία  για την αιφνίδια αυτή αλλαγή στην αναμετάδοση από την ΕΡΤ, έθεσαν οι καρεκλοκένταυροι της ΕΡΤ το γεγονός της  μη παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Πειραιά.
Ο κ. Παυλόπουλος για τους λόγους που ο ίδιος γνωρίζει με την άρνησή του να παραστεί στον Πειραιά άνοιξε πρώτος τον ασκό του Αιόλου καταλύοντας μία παράδοση πολλών ετών που ούτε η γερμανική κατοχή δεν κατάφερε να σταματήσει.
Και η εξέλιξη αυτή όπλισε τα χέρια του κ. Τσίπρα και των συν αυτώ με το να τραβήξουν την ΕΡΤ από τον Πειραιά νομίζοντας οτι με τον τρόπο αυτό τιμωρούν τον Μητροπολίτη Σεραφείμ. Αλλά ο αρρωστημένος νούς που συνέλαβε και εισηγήθηκε  αυτό το σχέδιο λησμόνησε οτι με την πράξη αυτή δεν τιμωρείται ο όποιος Μητροπολίτης αλλά ο Πειραικός λαός και ο απανταχού Ελληνισμός που δεν θα δεί στα πέρατα της οικουμένης την ευλογία των υδάτων και την αναβίωση ενός παλαιού εθίμου όπως είναι αυτό της ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα και της ανάδυσής Του απο κολυμβητές!

Το ίδιο είναι να το βλέπεις την όμορφη αυτή τελετή με τα theatrale στοιχεία που διαθέτει να εκτυλίσσεται  στη θάλασσα και το ίδιο είναι να τη βλέπεις να γίνεται σε μία κλειδαμπαρωμένη δεξαμενή νερού;;

Επίσης το γεγονός οτι ο Αρχιεπιπσκοπος είχε ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών– πολύ προτού προκύψουν στην επικαιρότητα το θέμα με  το σύμφωνο συμβίωσης–  για να παραστεί στον Αγιασμό των Υδάτων στο Παλαιό Φάληρο,  πριμοδότησε αρνητικά το όλο θέμα  διότι όλοι το εξέλαβαν ως αρνητική κίνηση και του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Πειραιώς. Ισως γιαυτό θα έπρεπε το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής– που μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά– να εξέδιδε ένα ανακοινωθέν που να αποκαθιστούσε τα πράγματα δεδομένου οτι η μη παρουσία του Αρχιεπισκόπου στον Πειραιά αλλά στο Π.Φάληρο, ήταν προγραμματισμένη   από διμήνου και είναι άσχετη με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις φήμες.
Οσο για την Αξιωματική Αντιπολίτευση,τη ΝΔ,απορροφημένη καθώς είναι στις εσωκομματικές εκλογές, αρκέστηκε να στείλει ως εκπρόσωπο στον Πειραιά τον κ.Τραγάκη. Δεν έχει πεί, μέχρι στιγμής, το παραμικρό για τα τεκταινόμενα  στον Πειραιά τα οποία προσβάλλουν κάθε νοήμονα άνθρωπο! Κι ομως θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που υποτίθεται  οτι εκφράζει τον μέσο Έλληνα με κοινό νού και αστική αντίληψη να βγεί και να αποδείξει πρωτίστως οτι εξακολουθεί να αποτελεί τον θεματοφύλακα της παράδοσής μας  και στη συνέχεια να πλήξει  την ΕΡΤ για την καθαρά κομματική συμπεριφορά της, την απαξιωτική προς τον Πειραιά και προς τονλαό του. Και μετά να τα πεί ένα χεράκι προς  τον ίδιο τον  Πρωθυπουργό και το Μαξίμου για την πολιτική φίμωσης που θέλουν να επιβάλλουν προς τους αντιφρονούντες. Δεν προστατεύεται έτσι η Δημοκρατία. Αντιθέτως με αυτό τον τρόπο καθίσταται ακόμη πιο ευάλωτη.Αλλά ποιός να τα πει; Δυστυχώς και η ΝΔ θέλουν την Εκκλησία και τους πιστούς μόνον όταν έχουμε εκλογές! Οταν διακυβεύονται τέτοια σοβαρά θέματα συνήθως όλοι σιωπούν! Αλλά η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός και η ουδέτερη στάση δεν βγαίνει πάντα σε καλό!