You are currently viewing Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος ως πρότυπα θρησκευτικών ηγετών

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος ως πρότυπα θρησκευτικών ηγετών

  • Reading time:0 mins read

Ο Πατριάρχης της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης, ο επονομαζόμενος και πράσινος Πατριάρχης και ο Πάπας της συμπόνοιας, της ταπεινότητας και της ενότητας.
Εμφανίστηκαν αγκαλιασμένοι εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή στον διάλογο Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησία και μία νέα ελπίδα στις σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών και στα ζητήματα εκκλησιαστικής ενότητας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος αποτελούν πρότυπα θρησκευτικών ηγετών στον 21ο αιώνα, όπως επισημάνθηκε σε διεθνή επιστημονική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Τα γνωρίσματα, που καθιστούν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο παγκόσμια προσωπικότητα, παρουσίασε ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, καθηγητής Ανδρέας Νανάκης. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις συναντήσεις, που είχε ο Πατριάρχης με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, τα Ιεροσόλυμα και το Φανάρι, επισήμανε την προσήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη στο διάλογο των δύο Εκκλησιών και στην επιδίωξη της εκκλησιαστική ενότητας.