You are currently viewing Ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος, αρνείται να κάνει την εισήγηση για ίδρυση προσωποπαγούς Μητρόπολης για λόγους υγείας, αλλά  και..απώλειας ψήφων για την Κίτρους.!!

Ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος, αρνείται να κάνει την εισήγηση για ίδρυση προσωποπαγούς Μητρόπολης για λόγους υγείας, αλλά και..απώλειας ψήφων για την Κίτρους.!!

  • Reading time:1 mins read

Δέκα μέρες πριν την σύγκληση της Ιεραρχίας και η κατάσταση είναι αρκετά οξυμένο εξαιτίας της θεματολογίας αλλά και της εμπλοκής κάποιων Μητροπολιτών σε αυτή για διαφορετικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την συμπρωτεύουσα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο, εκφράζει την αδυναμία του λόγω της εμπυρέτου ιώσεως που τον βασανίζει ημέρες τώρα, να εισηγηθεί στην Ιεραρχία για το θέμα της ίδρυσης της προσωποπαγούς Μητρόπολης Φαναριοφερσάλων.

Το θέμα που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος είχε θέσει προς την Δ.Ι.Σ. τον προηγούμενο Οκτώβριο παραπέμφθηκε προς συζήτηση στην Ιεραρχία, εξαιτίας σοβαρών αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό της ΔΙΣ,όσο και στο Υπουργείο Παιδείας, αφ´ ενός για το ίδιο το θέμα της δημιουργίας μιας ακόμη Μητροπόλεως και αφ´ετέρου, για το πρόσωπο του επισκόπου για τον οποίο προορίζεται η νέα προσωποπαγής Μητρόπολη, που δεν έχει προσφέρει τίποτα στην Εκκλησία της Ελλάδος και σαν αυτόν τον υποψήφιο προς αποκατάσταση, υπάρχουν πολλοί άλλοι και μάλιστα αξιότεροι!

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ Η… ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την παρουσίαση του θέματος στα μέλη της Ι.Σ.Ι ανέλαβε με προθυμία ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος μετά τον Αρχιεπίσκοπο ήταν ο δεύτερος ένθερμος υποστηρικτής για τη αποκατάσταση του εν λόγω υποψήφιου.

Ωστόσο, η υπόθεση φαίνεται πως έχει ιδιαίτερα πλούσιο και βαθύ παρασκήνιο, το οποίο συνδέεται άμεσα τόσο με την διαδικασία απ ομάκρυνσης των μητροπολιτών από τις θέσεις των, που αδυνατούν να διοικήσουν, όσο και με την επικείμενη εκλογή νέου μητροπολίτη Κίτρους, που όπως όλα δείχνουν είναι αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τόσο τον Αρχιεπίσκοπο όσο και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Αυτό που φέρεται να έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον κ. Άνθιμο, είναι οι πληροφορίες που έλαβε σχετικά με προσπάθεια κύκλων που ενδιαφέρονται για την προαγωγή συγκεκριμένου αρχιμανδρίτη στην Μητρόπολη Κίτρους, οι οποίοι με αφορμή την εισήγηση του για την διχοτόμηση της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος αλλά και την σύμφωνη γνώμη του στο να σταλεί επιτροπή ιατρών στους μητροπολίτες που φέρονται ως αδύναμοι να διοικήσουν, τον εμφανίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ ως «εχθρό» των ηλικιωμένων μητροπολιτών και παράγοντα διχασμού της Ιεραρχίας.

Στην πραγματικότητα, όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του κ. Ανθίμου, το θέμα δεν είναι η διατήρηση των γηραιών μητροπολιτών αλλά οι ψήφοι τους σε αυτές τις εκλογές.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό για λόγους υγείας.