You are currently viewing Βραδιά προσφοράς για τον Ξενώνα της Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Βραδιά προσφοράς για τον Ξενώνα της Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Βραδιά προσφοράς για ένα σημαντικό έργο, που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Νοσοκομειακού Ναού Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Το ψυχογράφημα του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτου, βιβλίο του κ. Αριστείδη Διαμαντή και η Κρητικοπούλα του Χατζή Μιχάλη Γιάνναρη, που προσφέρθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού το πρώτο και από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης το δεύτερο, πρόσθεσαν ένα λιθαράκι στην αποπεράτωση των Ξενώνων Φιλοξενίας, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των, αφιερώθηκαν σε αυτόν τον πρωτοπόρο σκοπό.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με συγκινητικά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας, κ. Δαμασκηνός ευχόμενος προς όλον τον κόσμο να μη χρειαστεί κανείς την ανάγκη αυτού του έργου, να μην υπάρχουν ασθενείς, αλλά επειδή η ασθένεια δεν λείπει από την ζωή μας, ανέφερε ότι η τοπική μας Εκκλησία σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Νοσοκομειακού Ναού Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, προχώρησε με πολύ αγάπη, συμπόνοια και συμπαράσταση, στους Ξενώνες αυτούς Συνοδών Ασθενών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της υπέροχης αυτής βραδιάς, προσφέροντας ως ελάχιστο φόρο τιμής την ”ευαρέσκειαν” της Μητροπόλεως μας στον συγγραφέα του βιβλίου ” Παυλος Κουντουριώτης” κ. Αριστείδη Διαμαντή, στον κ. Ευστ. Ν. Σταθόπουλο Αρχιπλοιάρχου (Ι) Π.Ν. ε.α. Ομοτ. Καθηγητού Παν. Κρήτης που παρουσίασε το βιβλίο, στον κ. Δημοσθένη Χέλμη Αρχιλοίαρχο ΠΝ και διοικητού Ναυστάθμου Κρήτης, στον πρόεδρο του Ν.Μ. Κρήτης κ. Εμμ. Πετράκη, Αρχιπλοίαρχο (Μ) Π.Ν. ε.α., στον προϊστάμενο του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης κ. Κων/νο Φουρναράκη, στην κα. Κουντουριώτη συγγενή του αείμνηστου Ναυάρχου, καθώς και αναμνηστικά δώρα, στον κ. Αντώνιο Θεοδωρόπουλο καθώς και σε όλα τα παιδιά των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου όπου με τον συντονισμό της καθηγήτριας τους, κ. Χαλεβελάκης Γεωργίας και την μουσική συνοδεία των Χάρη και Γιώργου Παντερμάκη απόδωσαν εξαιρετικά, αποσπάσματα από την ” Κρητικοπούλα” του Χατζή Μιχάλη Γιάνναρη.

Από την  Ι.Μ. Κυδωνίας