You are currently viewing Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, εκπέμπει  σήμα κινδύνου και εγκατάλειψης της Θράκης μας.

Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, εκπέμπει σήμα κινδύνου και εγκατάλειψης της Θράκης μας.

  • Reading time:1 mins read

Ο ακρίτας Ιεράρχης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη για την εορτή του Αγίου Δημητρίου στο ανεπίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο από Αλεξανδρουπόλεως, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και εγκατάλειψης της Θράκης,” από το κράτος Αθηνών”, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσε το κέντρο των αποφάσεων στην Αθήνα, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Η συζήτηση ήλθε στη Θράκη, όταν προσφωνώνταςτους προσκεκλημένους του Αρχιερείς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, αναφέρθηκε με συγκίνηση στα χρόνια που υπηρέτησε στην Αλεξανδρούπολη και στη Θράκη και στα όσα έζησε εκεί για τριάντα ολόκληρα χρόνια.
Αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ανθιμο, εκ μέρους όλωντων Ιεραρχών για την πρόσκληση και την φιλοξενία, έκανε λόγο γιατο έργο που άφησε πίσω του στην Αλεξανδρούπολη,ο Μητροπολίτης Ανθιμος και επεσήμανε οτι πρώτος εκείνος, ως Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, προέβλεψε τα γεγονότα όπως τα βιώνουν σήμερα οι ακρίτες της Θράκηςκαι έκανε λόγο για τις δυσκολίες που έρχονται και τις οποίεςβιώνουν σήμερα οι άνθρωποι στη Θράκη. Οταν εσείς τα λέγατε, τόνισε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου σε μία αποστροφή του προς τον Μητροπολίτη Ανθιμο, αυτοί που έπρεπε να ανησυχούν εφησύχαζαζαν και αδιαφορούσαν.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάστασηπου επικρατεί σήμερα σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά που δεν είναι εύκολο να δημοσιοποιηθούν.
Η Θράκη έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος των Αθηνών πραγματικά στο έλεος του Θεού, είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.
Και όπως μαθαίνουμε κι εμείς από την περιοχή, οι μουσουλμάνοι που δηλώνουν… Έλληνες, αλλά είναι θρασύτατοι Τούρκοι,  κάνουν ότι θέλουν εκείκαι επιβάλλουν τις απόψεις τους,μέσα απο το γραφείο του εκεί τουρκικού Προξενείου το οποίο λειτουργεί ως μπαμπούλας της περιοχής ασκώντας διακριτική τρομοκρατία σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι!
Διακινούνται όπως λένε οι πληροφορίες μας, κάθε μήνα, χιλιάδες ευρώτα οποία προέρχονται από αδήλωτα κέντρα χρηματοδότησης και εξαγοράζονται συνειδήσεις!
Σίγουρα με την δημοσιοποίηση αυτών των καταστάσεων που επικρατούν στη Θράκη δεν περιμένουμε οτι θα αλλάξει τίποτα! Το βέβαιο, όμως,  είναι οτι δια αυτού του τρόπου δείχνουμε οτι ξέρουμε τί συμβαίνει στη Θράκηκαι περιμένουμε να βρεθείένας πραγματικός ηγέτης, που θα αλλάξει την πορεία των πραγμάτων εκεί και θα επαναφέρει τη Θράκη μας στις παλιές ιστορικές διαστάσεις της και στην παλιοκαιρινή της αίγλη!