You are currently viewing ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΟΥ…

ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΟΥ…

  • Reading time:1 mins read

Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του περσινού έτους στην αρχαία ελληνική πόλη της Εφέσου, φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς…
Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στο πρόσφατο συμπόσιο με τίτλο «Έφεσος 2013-Αποτελέσματα και Ανακαλύψεις» το οποίο διεξήχθη στην Αυστριακή Πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στις νέες ανακαλύψεις που ήρθαν στο φως συναντάμε ευρήματα που αφορούν την ανάπτυξη της φυτοκάλυψης στην συγκεκριμένη περιοχή, μία επιστολή του Αυτοκράτορα Αντονίνου Πίου (86 -171 μ.Χ) ενώ κατά τη διάρκεια ανασκαφών αποκαλύφθηκαν εξαιρετικής σημασίας οικισμοί. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έγινε ούτε λόγος για την ελληνική καταγωγή των νέων ευρημάτων.

Τα έργα στην αρχαία πόλη της Εφέσου που πραγματοποιήθηκαν από τους αρχαιολόγους του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου με επικεφαλής την Sabine Ladstaetter, αφορούσαν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: την έρευνα, την διατήρηση, τις ανασκαφές και τις επιστημονικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, θα διεξαχθεί μία έκθεση με γερμανικές και τουρκικές αφίσες που έχουν σαν θέμα την αρχαία ελληνική πόλη της Εφέσου, που αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Τουρκίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου.
Πηγή : protothema.gr