You are currently viewing Αντιδρά ο Ι.Σ.Κ.Ε στην κατάργηση του κληρικοσήμου

Αντιδρά ο Ι.Σ.Κ.Ε στην κατάργηση του κληρικοσήμου

  • Reading time:1 mins read

Την έντονη αντίδραση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος προκάλεσε η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και ειδικότερα η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, δηλαδή του κληρικοσήμου.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Κ.Ε μέσω του Προέδρου του π. Γεωργίου Σελλή, επισημαίνεται ότι «η κατάργηση του κληρικοσήμου, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την από 1-1-2015 περίοδο, οπότε και θα ισχύσει η ως άνω κατάργηση καθώς το ταμείο των κληρικών θα αδυνατεί να καταβάλει τα ως άνω εφ άπαξ βοηθήματα με την σημερινή τους μορφή».

Επιπλέον επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα από κανένα κυβερνητικό παράγοντα. «Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. εκφράζοντας στον κ. Υπουργό την έντονη διαμαρτυρία και αντίδρασή του, διότι ουδείς των κυβερνητικών παραγόντων ενημέρωσε προγενέστερα τους εκπροσώπους των Κληρικών για την ως είρηται ψήφιση…».

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε καλεί τους κληρικούς της Ελλαδικής Εκκλησίας να εγγραφούν στον Ι.Σ.Κ.Ε. σημειώνοντας πως όσοι απαγορεύουν την εγγραφή των κληρικών στον νόμιμο ιερατικό σύνδεσμο υποπίπτουν σε παρατυπία.