You are currently viewing Μητρόπολη Δημητριάδος: Έργα έμπρακτης στήριξης της κοινωνίας που δοκιμάζεται

Μητρόπολη Δημητριάδος: Έργα έμπρακτης στήριξης της κοινωνίας που δοκιμάζεται

  • Reading time:1 mins read

Στην εποχή της κρίσης και της οικονομικής ανέχειας, που βιώνει η κοινωνία μας, η Μητρόπολη Δημητριάος συνεχίζει να εργάζεται αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά για την αντιμετώπιση των ποικίλων αναγκών των συμπολιτών μας, εμπνεόμενη από τον λόγο του Ευαγγελίου και από την φιλότιμη συμπαράσταση του λαού Της.

Συγκεκριμένα, συνεχίζεται η προσπάθεια στήριξης των υποσιτιζόμενων μαθητών στα σχολεία της περιοχής, στα οποία εντεταλμένοι Ιερείς έχουν αναλάβει, με διακριτικότητα και αγάπη, να θεραπεύουν τις όποιες ανάγκες, συνεργαζόμενοι με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων.

Επίσης, σε καθημερινή βάση η Τοπική Εκκλησία, διά των κατά τόπους ενοριών, προσφέρει περί τις 2000 μερίδες φαγητού, σε 27 διαφορετικά σημεία, συμβάλλοντας καταλυτικά στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην ανακούφιση πλήθους εμπερίστατων συμπολιτών μας.

Η Ιερά Μητρόπολη επεξέτεινε την φιλανθρωπική της μέριμνα και προς την ιδιόμορφη κοινότητα των ΡΟΜΑ. Συγκεκριμένα, συνέστησε τον Αθλητικό Σύλλογο «Δημητριάς», στον οποίο λειτουργούν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες ΡΟΜΑ, ανηλίκων και ενηλίκων, ενισχύει πολλαπλώς και προσφέρει κίνητρα για την εκπαίδευση των μικρών ΡΟΜΑ, δημιούργησε παιδική χορωδία, σε συνεργασία με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ενώ επ’ εσχάτων, λειτουργεί και Σύναξη Συμμελέτης Αγίας Γραφής, με σημαντική συμμετοχή των ΡΟΜΑ.

Παράλληλα, λειτουργεί με συνέπεια ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών και το Κοινωνικό Φαρμακείο, σε συνεργασία με τους Ιατρούς, Δικηγόρους, Φαρμακοποιούς, Συμβολαιογράφους, Φοροτεχνικούς και Οικονομολόγους, για την παροχή δωρεάν συμβουλών και υπηρεσιών σε άπορους συνανθρώπους μας, ημεδαπούς και αλλοδαπούς (μετανάστες).

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την προσφορά των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων, το πολυσήμαντο έργο του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος» κ.άλ. συνιστούν μια ομπρέλα προστασίας της Τοπικής Εκκλησίας, προς όλους ανεξαιρέτως, χωρίς θρησκευτικές ή εθνοτικές διακρίσεις και κρατούν ζωντανή την ελπίδα για την υπέρβαση των δυσκολιών.