You are currently viewing Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: ”Τα νέα ήθη που παρασκευάζουν είναι επικίνδυνα”

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: ”Τα νέα ήθη που παρασκευάζουν είναι επικίνδυνα”

  • Reading time:3 mins read

Το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Κρυονερίου ως και το τεσσαρακονθή-μερο Μνημόσυνο της μακαριστής Σωτηρίας Θεοδώρου, μάμης του Εφημερίου του Ι. Ναού, Αιδεσ. κ. Παναγιώτη Θεοδώρου.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ιεροσπουδαστή κ. Άγγελο Σαλάτα, κάτοικο του Κρυονερίου, ο οποίος φοιτά στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος, προσφωνών τον νέο Αναγνώστη, ανέφερε ότι στις μέρες μας οι περισσότεροι νέοι είναι αποπροσανατολισμένοι ως προς τον τρόπο που διάγουν τον βίο τους, καθώς ακολουθούν λανθασμένα πρότυπα.

Εν συνεχεία και εξ αφορμής πρόσφατης ανακοινώσεως ομάδος κομματικής νεολαίας, η οποία εκτός των άλλων επιθυμεί την κατάργηση της πρωινής Προσευχής στα σχολεία, τόνισε ότι είναι αρκετά προβληματικό το σκεπτικό και ταυτόχρονα αποτελεί πολύ λυπηρό και απογοητευτικό γεγονός για το μέλλον της Παιδείας, καθώς τα νέα ήθη, τα οποία παρασκευάζουν, για την ζωή των νέων ανθρώπων στον τόπο μας είναι επικίνδυνα για την ψυχική υγεία των νέων αλλά και για την ομαλή λειτουργία όλων των κοινωνικών θεσμών.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι υπάρχουν και οι νέοι, που είναι προσηλωμένοι στον Θεό, αγαπούν την Εκκλησία μας και αγωνίζονται καθημερινά να δίδουν δια της Χάριτος του Θεού και της προσευχής τους το σωστό παράδειγμα.

Επιπρόσθετα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην «προσπάθεια» που καταβάλουν οι διάφοροι πολιτειακοί φορείς σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε στα πλαίσια του «Καλλικρατισμού» τάχα και της οικονομικής ανέλιξης του τόπου, να αλλοτριώσουν τα χωριά μας, αδιαφορώντας για τα πάντα, ακόμα και για την κάλυψη των ζωτικών για την Τοπική κοινωνία θέσεων όπως επί παραδείγματι του παπά του χωριού, ο οποίος είναι και θεματοφύλακας των παραδόσεων.

Την μεσημβρία της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε την Εξόδιο Ακο-λουθία της μακαριστής Αγγελικής Κουτσούρη, μητρός των Αιδεσ. κ. Κωνσταντίνου Κουτσούρη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βέλου και κ. Αναστασίου Κουτσούρη Αρχιερα-τικού Επιτρόπου Ξυλοκάστρου και Τρικάλων, στα Μερτικέϊκα Κορινθίας.

Ομιλήσας ο κ. Διονύσιος κατάλληλα για την αοίδιμο, μητέρα δύο (2) κληρικών, ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της ως και υπέρ παρακλήσεως και παραμυθίας των πενθούντων συγγενών της.

krioneri-1

krioneri-2

krioneri-3

krioneri-4

krioneri-5

krioneri-6

krioneri-7

krioneri-8