Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή αντιπροσωπειών από πολλές χώρες του κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στα γειτονικά Βουρλά της Τουρκίας το φεστιβάλ αγκινάρας που διοργάνωσε το τμήμα Γαστρονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Σμύρνης.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχε και η Χίος , με εκπρόσωπο τη σχολή Μαγειρικής DATA,
η μοναδική αναγνωρισμένη σχολή από τον διεθνή οργανισμό WACS, με τον Chef
Στέφανο Κόβα και μαθητές της σχολής.
Παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία 2 συνταγές με αγκινάρα και μαστίχα , ένα γλυκό του κουταλιού αγκινάρα και μια τάρτα αγκινάρας.