You are currently viewing Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εόρτασε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας!

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εόρτασε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας!

  • Reading time:1 mins read

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα 24 Ιουλίου 2015 στο Ίλιον, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.
Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου. Συλλειτουργούντες με τον εορτάζοντα κ. Αθηναγόρα, ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος, Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σαλώνων κ. Αντώνιος και Μεθώνης κ. Κλήμεντας. Επίσης, έλαβαν μέρος οι Πανοσιολογιώτατοι Πρωτοσύγκελοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης, Μεσογαίας & Λαυρεωτικής π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος, Ιλίου π. Γαβριήλ Ασπρολούπος καθώς και Γραμματείς της Συνόδου Αρχιμανδρίτες π. Βαρνάβας Θεοχάρης και π. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Αθηναγόρα ως ενός από τους απολογητές που ξεχωρίζουν για τη φιλολογική αρτιότητα και το προσεγμένο ύφος τους, ενώ στον χώρο της θεολογίας προβάλλει την ορθόδοξη τριαδολογική διδασκαλία, τη θεοπνευστία των Αγίων Γραφών και την αυστηρή ασκητική στάση στον ηθικό βίο των χριστιανών, γι” αυτό και το συγγραφικό του έργο κατέχει αξιόλογη θέση στην εκκλησιαστική γραμματεία. Ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους αρχιερείς και τον κόσμο που τον τίμησαν με την παρουσία τους και που προσήλθαν για να του ευχηθούν.Στον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία έψαλλε η χορωδία του Πρωτοψάλτη Λεωνίδα Δούκα. Πλήθος ενοριτών προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους το «Έτη πολλά».
Κατά το μεσημέρι προσήλθε για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.