You are currently viewing Ενθρόνιση Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου στο Αιγίνιο (ΦΩΤΟ)

Ενθρόνιση Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου στο Αιγίνιο (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η δεύτερη ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου στο Αιγίνιο.

Στην κεντρική πλατεία του Αιγινίου ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ. Ευάγγελο Πολύζο, των Τοπικών Αρχών, του Ιερού Κλήρου και του λαού.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Γεώργιο με εγκάρδιους λόγους, ενω του προσέφερε σε ένδειξη σεβασμού ένα πετραχήλι και ένα ωμοφόριο.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κίτρους ευχαρίστησε τον κ. Πολύζο και τους Δημότες για την λαμπρή υποδοχή, ενώ τους υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα τους σε όλες τις χαρές και τις λύπες τους.

Επίσης στην δεύτερη ενθρόνιση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Βεροίας κ. Παντελεήμων και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Στη συνέχεια στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγινίου, τελέστηκε η τελετή ενθρονίσεως και στη συνέχεια η υποβολή συγχαρητηρίων από τις Αρχές και του λαού.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ηλίας Γκοτζίδης καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο.

Με την σειρά του ο κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς, τον κλήρο, τους άρχοντες και τον ευσεβή λαό για την πάνδημη υποδοχή που του επεφύλαξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr o Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανακοίνωσε την ίδρυση Αρχιερατικών Περιφερειών και όρισε Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφέρειας Αιγινίου τον π. Ηλία Γκοτζίδη.

 

Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Μητροπολίτη Κίτρους προσεφώνησε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Γεώργιο αγλαόκαρπο διακονία.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο μέχρι πρότινος Τοποτηρητής Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Σήμερα σας ενθρονίζουμε στον θρόνο της Παναγίας στον Ναό που είναι αφιερωμένος στην Μητέρα του ανθρωπίνου γένους.”

 

aig1

aigin

aigin2