You are currently viewing Αλεξανδρουπόλεως: ”Η ανεργία είναι μια βραδυφλεγής βόμβα”

Αλεξανδρουπόλεως: ”Η ανεργία είναι μια βραδυφλεγής βόμβα”

  • Reading time:1 mins read

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93.6 μίλησε σήμερα, 3 Απριλίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος για το Σταυρίδειο Ίδρυμα, το πρωτογενές πλεόνασμα, την ανεργία αλλά και τα επιδόματα τριτέκνων.

”Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησε την λειτουργία του το Σταυρίδειο Ίδρυμα, όπου ο Άγιος Θεσσαλονίκης το οραματίστηκε. Αφουγκράστηκε τις ανάγκες πολλών ανθρώπων που δεν μπορούσαμε να πάρουμε τους συγγενείς τους στο Ιωακείμειο Ίδρυμα γιατί ο κανονισμός δεν προέβλεπε κατακοίτους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος τόνισε: ”950 άτομα έχουν περάσει από το Ίδρυμα, δίδουμε ότι καλύτερο έχουμε, η ιατρική φροντίδα είναι καθημερινή, τα φάρμακα είναι ελεγμένα και το φαγητό τους είναι από ειδικό διαιτολόγο”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται αλλά και όσοι πηγαίνουν και προσφέρουν εθελοντικά για να μπορούν οι ηλικιωμένοι να μην νιώθουν την εγκατάλειψη.

Ο κ. Άνθιμος αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε αστειευόμενος: ”Ποιο πρωτογενές πλεόνασμα; Το οικονομικό; Υπάρχει τρόπος αυτό το πλεόνασμα να γίνει περισσότερο, να τρώμε μία φορά κάθε δύο ημέρες”.

”Πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει να γυρίσουμε στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, να θεραπεύσουμε τον πρωτογενή πλούτο για να μπορέσουμε να κάνουμε εξαγωγές. Τότε θα ‘ρθουν χρήματα στη χώρα που θα είναι πλεόνασμα. Από τη στέρηση και από το υστέρημα των ανθρώπων να είναι πλεόνασμα το αποδέχομαι μόνο αν είναι η μείωση κάποιον υπερβολών”, συμπλήρωσε ο κ. Άνθιμος.

Επίσης πρόσθεσε: ”Ναι μεν μια γραμματεία, μια γενική διεύθυνση εξυπηρετούσε καθαρά το διορισμό ημετέρων σε όλα τα κόμματα, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι ήταν εκεί και εργαζόντουσαν. Δεν μπορείς να τους πετάξεις στο δρόμο. Να κάνεις μία σταδιακή απορρόφησή τους ή έξοδό τους από το δημόσιο ναι. Αλλά να δημιουργείς στρατιές ανέργων προκειμένου να κλείνεις αυτά, που έπρεπε να κλείσουν, όχι όμως τόσο απότομα και να δημιουργούμε τεράστιο πρόβλημα γιατί η ανεργία είναι μια βραδυφλεγής βόμβα”.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ”Τίποτε άλλο να μη φοβόμαστε παρά μόνο την ανεργία σαν μια βραδυφλεγή βόμβα. Διότι ο άνεργος είναι καταξιωμένο και δικαιολογημένο ηθικά οτιδήποτε και αν κάνει αναζητώντας εργασία”.

ΠΗΓΗ: Romfea.gr