You are currently viewing Μεσογαίας Νικόλαος: ”Θα ήθελα όταν πεθάνω να βρουν τη Μητρόπολη άδεια” (ΦΩΤΟ)

Μεσογαίας Νικόλαος: ”Θα ήθελα όταν πεθάνω να βρουν τη Μητρόπολη άδεια” (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:5 mins read

Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λεγραινών Σουνίου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Νικόλαο Κατσαφαρόπουλο Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, τον Προϊστάμενο και τους Εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος, οποίος με μεστό λόγο αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Παναγία έγινε η μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και θα γίνει Εκείνη η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ειρηναίος Γεωργόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την χοροστασία του Εσπερινού, ζητώντας να δεχτεί ένα ομοφόριο και ένα πετραχήλι ως δώρο του Ναού σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού για το δώρο τονίζοντας χαρακτηριστικά: ”Με τόσα προσκυνήματα και Ναούς που έχω στη Μητρόπολή μου, εάν δεχόμουν τα δώρα θα πεθάνω και θα βρουν την Μητρόπολη γεμάτη πετραχήλια, ομοφόρια και εγκόλπια. Σας τα αφήνω στο Ναό ώστε σε κάθε πανήγυρη όποιος Αρχιερεύς λειτουργεί, ή ακόμα κι εγώ, να τα φοράει.”

”Θα σας εξομολογηθώ ότι θέλω να πεθάνω και να βρουν τη Μητρόπολη άδεια, είχα δεσμευτεί στην χειροτονία μου να πω το εξής: Λέει κάπου ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ότι ο παπάς πρέπει να είναι πιο φτωχός από τους πιστούς, και ο Δεσπότης πιο φτωχός από τους παπάδες και αυτό πρέπει να κάνουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος απευθυνόμενος προς τους ιεροπαίδες τόνισε πως οι Αρχιερείς πρέπει να κάνουν δώρα, γι’ αυτό κι εγώ θα σας κάνω δώρο από μία στολή για να είστε όλοι ομοιόμορφοι.

Αμέσως μετά τελέστηκε λιτανεία της ιεράς εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, και με την συμμετοχή κληρικών και πλήθους πιστών.

legraina-1

legraina-2

legraina-3

legraina-4

legraina-5

legraina-6

legraina-7

legraina-8

legraina-10

legraina-11

legraina-12

legraina-13

legraina-14

legraina-15

legraina-16

legraina-17

legraina-18

legraina-19

legraina-20

legraina-21

legraina-22

legraina-23

legraina-24

legraina-25

legraina-26

legraina-27

legraina-28

legraina-29

legraina-30

legraina-31

legraina-32

legraina-33

legraina-34

legraina-35

legraina-36

legraina-37

legraina-38

legraina-39

legraina-40