You are currently viewing Μήνυμα συμπάθειας στον Γάλλο Πρόεδρο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Μήνυμα συμπάθειας στον Γάλλο Πρόεδρο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

  • Reading time:1 mins read

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την Αλανία όπου βρίσκεται για τα θυρανοίξια του ναού της Παναγίας Πισιδιώτισσας.

Ο κ. Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του, εκφράζει τη συμπάθειά του στον κ. Φρανσουά Ολλάντ, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που βύθισαν στο πένθος τη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και όλη την Ευρώπη, καθώς και τα συλλυπητήριά του για την απώλεια τόσων ανθρώπων.

Μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει τη σημασία του διαλόγου στην καταπολέμηση ακραίων τρομοκρατικών ενεργειών, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ο φονταμενταλισμός ο οποίος τρέφει την τρομοκρατία, εγείρει τεχνητά τείχη μεταξύ των ανθρώπων, τα οποία μόνον ο διάλογος είναι ικανός να γκρεμίσει».

Ο κ. Βαρθολομαίος, μετά την Αλανία, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου έχει διάφορες συναντήσεις. Θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, το απόγευμα της Τρίτης καθώς το πρωί της Τετάρτης θα τον επισκεφθεί στο Φανάρι ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.