You are currently viewing Λαμπρό συλλείτουργο στη Νάξο για τα Εισόδια

Λαμπρό συλλείτουργο στη Νάξο για τα Εισόδια

  • Reading time:3 mins read

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συνιερούργησε στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διοσπόλεως κ. Προτερίου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Δημοσθένη Φίλιππα τελειοφοίτου της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης ο οποίος θα υπηρετήσει ως έγγαμος Κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία των Στρατιωτικών Αρχών του νησιού.

Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Έπαρχος και Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, οι τοπικές αρχές (Δήμου και Περιφέρειας) και αντιπροσωπεία Καθηγητών, Δασκάλων και μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι με τις γαλανόλευκες σημαίες κόσμησαν τη μεγάλη Θεομητορική εορτή.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους Επισκόπους και συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση και τέλεση της Πανηγύρεως, τα σχολεία και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους.

Μεγάλο πλήθος ευσεβών Ναξίων συμμετείχε και φέτος στο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων.

naxos-3

naxos-4

naxos-5

naxos-6

naxos-8

naxos-26

naxos-27

naxos-28

naxos-29