You are currently viewing Εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ι.Μ. Καρυστίας

Εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ι.Μ. Καρυστίας

  • Reading time:2 mins read

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, εορτή του Αγίου Στεφάνου και στον Ιερό Ναό Έυαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ένορίαν Περιβολίων – Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας & Σκύρου τελέστηκε το Ιερό Μνημόσυνον Υπέρ Αναπαύσεως των εφημερίων και των κτητόρων του Ιερού Ναού.

Στον Έσπερινό τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση ο Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών π. Αρσένιος, ο π. Αλέξανδρος εφημέριος ενορίας Αγ. Γεωργίου Αυλωναρίου και ο προϊστάμενος του Ναού π. Ανδρέας Σταμπουλιάδης.

Να αναφερθεί ότι στο Αναλόγιο έψαλλε ο π. Αναστάσιος Ενορίας Νεοχωρίου.

Στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικοδείμου Πόγκα και πλειάδα κληρικών.

Στην συνέχεια τελέστηκε το Ιερό Μνημόσυνο όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα Χριστούγεννα.

Στό τέλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα για τον σκοπό του τελούμε το μνημόσυνο και χαρακτήρισε “άξιους επαίνων τον έφημέριο και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την καθιέρωση αυτής της ημέρας ως ημέρα μνήμη των εφημερίων και κτητόρων για την ενορία Περιβολίων”.

Τους ύμνος απέδωσε ο Βυζαντινός Έκκλησιαστικός Χορός της Καρύστου υπό την Διεύθυνση του π. Σωτηρίου.

skiros-5

skiros-1

skiros-3

skiros-4