You are currently viewing Λαμπρά τα Θεοφάνεια στην Ερμούπολη

Λαμπρά τα Θεοφάνεια στην Ερμούπολη

  • Reading time:7 mins read

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή τελέσθηκε ο αγιασμός των υδάτων στην Ερμούπολη, όπου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Στη συνεχεία τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και αμέσως μετά σχηματίστηκε η Λιτανευτική πομπή, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, την οποία ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, του Στρατού, του Ναυτικού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αξιωματικοί και στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου, Σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και του Σώματος Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Οδηγών, καθώς και πλήθους πιστού λαού.

Στην Πλατεία Κανάρη, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων και της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς το συγκεντρωμένο πλήθος, ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αθρόα συμμετοχή του στην παραδοσιακή αυτή τελετή, ευχήθηκε ο νέος χρόνος να φέρει την ελπίδα και την αισιοδοξία στις ψυχές των Ελλήνων.

Τον Τίμιο Σταυρό, υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, τους πανηγυρικούς συριγμούς των πλοίων και των σκαφών του Λ.Σ., του ΝΟΣ και των Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων, των επιβατικών πλοίων “BLUE STAR PAROS” και τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Nαών της πόλης, ανέσυρε από την θάλασσα ο κολυμβητής Γεώργιος Ξαγοράρης.

Δείτε στο web tv πλάνα από την γιορτή των Θεοφανείων.

siros-1

siros-2

siros-3

siros-4

siros-5

siros-6

siros-7

siros-8

siros-9

siros-10

siros-11

siros-12

siros-13

siros-14

siros-16

siros-17

siros-18

siros-19

siros-21

siros-22