You are currently viewing Τιμήθηκε στην Κάρπαθο ο ήρωας Ηλιάκης

Τιμήθηκε στην Κάρπαθο ο ήρωας Ηλιάκης

  • Reading time:5 mins read

Εννέα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης υπερασπίστηκε σε αερομαχία, κοντά στην Κάρπαθο, την πατρίδα του μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος του, συγκατελεγόμενος και αυτός στη χορεία των ηρώων.

Τη μνήμη του ήρωα σμηναγού τίμησαν την 26η Μαΐου οι κάτοικοι της Καρπάθου στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν η Πολεμική Αεροπορία και οι Δήμοι Καρπάθου και Χανίων.

Την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης συνοδευόμενος από τον Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη εφημέριο της Ενορίας Αγίου Λουκά Χανίων και Διευθυντή τεχνικού τομέα του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού Μαρτυρία, όπου έλαβαν μέρος στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμένος , η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι από την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Δήμο Χανίων, συνάδελφοί του από την 115 ΠΜ, συγγενείς, εκπρόσωποι από την τοπική ηγεσία και πλήθος κόσμου.

Ομιλίες εκφώνησαν ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρου , ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος και ο αδελφός του αδικοχαμένου Σμηναγού κ. Φίλ. Ηλιάκης ενώ ομάδα αεροπορικών επιδείξεων F-16 ”ZEUS” μεμονωμένου αεροσκάφους πραγματοποίησε θεαματική επίδειξη, σχίζοντας τον καταγάλανο ουρανό.

karpathos2-2

karpathos2-3

karpathos2-4

karpathos2-5

karpathos2-6

karpathos2-7

karpathos2-8

karpathos2-9

karpathos2-10

karpathos2-11

karpathos2-12

karpathos2-13

karpathos2-14

karpathos2-15

karpathos2-16

karpathos2-17

karpathos2-18

karpathos2-19

karpathos2-20

karpathos2-21