You are currently viewing Κύπρος: Εγκαινιάστηκε ο μοναδικός Ναός του Αγίου Μάριου

Κύπρος: Εγκαινιάστηκε ο μοναδικός Ναός του Αγίου Μάριου

  • Reading time:0 mins read

Όπως ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής η ανέγερση του Ναού αυτού αποτελεί την υλοποίηση του οράματος ενός μικρού αγγέλου, του Μάριου, ο οποίος έφυγε πολύ νωρίς από αυτή τη ζωή, αλλά, παρά τα πέντε του μόλις χρόνια, έγινε αγγελιοφόρος του θείου μηνύματος.

Σε ηλικία μόλις 3 ετών ζήτησε από τους γονείς του να του φέρουν την εικόνα του Αγίου Μάριου, ενώ κατά την παραμονή του στο Μακάρειο Νοσοκομείο υπέδειξε τον χώρο που βρίσκεται σήμερα αυτός ο Ναός, ως το χώρο που θα ήθελε να χτίσει το σπίτι του όταν θα παντρευόταν.

Η ανέγερση του Ναού του Αγίου Μάριου ξεκίνησε με εισφορές από την κηδεία του μικρού Μάριου και ολοκληρώθηκε με εισφορές από την κηδεία της αείμνηστης Μαρίας Σπύρου και με διάφορες άλλες εισφορές.

Κάθε φορά που μια εκκλησία ανοίγει τις πύλες της στους πιστούς, μια νέα οδός προς την ασφαλή πατρική εστία ανοίγεται, ανέφερε ο Υπουργός.

Όπως είπε, “αν και άγνωστος για πολλούς από εμάς, ο Άγιος Μάριος ήταν Επίσκοπος Σεβαστείας, και ένας εκ των 318 θεοφόρων πατέρων της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας το 325 μ.Χ”.