You are currently viewing Κοπή Βασιλόπιτας στην  Τροχαία Αθηνών από τον Πρωτοσύγκελλό της Αρχιεπισκοπής

Κοπή Βασιλόπιτας στην Τροχαία Αθηνών από τον Πρωτοσύγκελλό της Αρχιεπισκοπής

  • Reading time:2 mins read

Η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας για το νέο έτος πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη.

Η τελετή έγινε παρουσία του Ταξιάρχου Τροχαίας Αττικής κ. Βλάσση Βαλατσού.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και στην τεράστια, όπως ανέφερε, προσφορά του στην κοινωνία και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για την ανταπόκριση του στην πρόσκληση να ευλογήσει την κοπή της βασιλόπιττας και τον κάλεσε να απευθύνει χαιρετισμό στους αξιωματικούς και τα στελέχη της Διοικήσεως.

Ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι αξιωματικοί και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εν γένει και ειδικότερα των Τμημάτων Τροχαίας.

Στη συνέχεια τόνισε την σημασία της επιτέλεσης των δημοσίων λειτουργημάτων με ευσυνειδησία, με φιλότιμο, με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και με διάθεση προσφοράς και διακονίας προς όφελος του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Τέλος, συνεχάρη τους αστυνομικούς για το πνεύμα αυτοθυσίας που επιδεικνύουν σώζοντας πολλές ανθρώπινες ζωές και για την γενικότερη συμβολή τους στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Τέλος, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών κ. Διαμαντόπουλος επέδωσε στον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής τιμητική πλακέτα “για την πνευματική του προσφορά και στήριξη στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Τροχαίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή και ιδιαίτερα με τον Πρωτοσύγκελλο π. Συμεών.

troxaia-2

troxaia-3

troxaia-4

troxaia-5

troxaia-6

troxaia-7