You are currently viewing Εορτασμός Αγίου Γεδεών του Καρακαλληνού

Εορτασμός Αγίου Γεδεών του Καρακαλληνού

  • Reading time:5 mins read

Με προσκεκλημένο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, η Ι. Μ. Καρακάλλου Αγίου Όρους, εόρτασε την μνήμη του συμπολιούχου της Αγίου Οσιομάρτυρος Γεδεών.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού έλαβε την άδεια και ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου, προσήλθε στην Ι. Μονή την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, όπου τον υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος με την αδελφότητα της Ι. Μονής.

Χοροστάτησε και ιερούργησε κατά την διάρκεια της ολονύκτιας αγρυπνίας, ενώ στο τέλος της πανηγυρικής τράπεζας απηύθυνε λόγο διδακτικό.

Στις ιερές ακολουθίες και την θεία λειτουργία της αγρυπνίας, έψαλαν στο δεξιό αναλόγιο μοναχοί της Ι. Μ. Βατοπαιδίου και στο αριστερό ο ιερομόναχος Αντίπας με Καρακαλληνούς μοναχούς.

Εντυπωσιακή υπήρξε και φέτος η προσέλευση αρκετών προσκυνητών κληρικών και λαϊκών που ήλθαν να λάβουν την χάρη του Αγίου ως εφόδιο στον καθημερινό τους αγώνα.

Ιδιαίτερη χαρά προσέδωσε και η παρουσία του Δημάρχου της πόλεως του Τυρνάβου, της πόλεως που αγιάστηκε απ’ το αίμα του Αγίου (30-12-1818) και έκτοτε τον τιμά ως πολιούχο και προστάτη της.

karakallinos-1

karakallinos-2

 

karakallinos-3

karakallinos-4

karakallinos-5

karakallinos-6

karakallinos-7

karakallinos-8

karakallinos-9

karakallinos-11

karakallinos-12

karakallinos-13

karakallinos-15

karakallinos-14