You are currently viewing Καστορίας Σεραφείμ: ”Ο θρόνος μας, δεν μας δίνει αξία”

Καστορίας Σεραφείμ: ”Ο θρόνος μας, δεν μας δίνει αξία”

  • Reading time:0 mins read

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην πόλη της Καστοριάς λειτούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, σήμερα Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον λόγο του Αποστόλου Παύλου «..τρέχομεν τον προκείμενον ημίν αγώνα», τονίζοντας συν τοις άλλοις ότι ο δρομεύς δεν αγωνίζεται για την κατάκτηση των επιγείων αγαθών αλλά για την κατάκτηση της Βασιλείας των Ουρανών».

Και συνέχισε λέγοντας πως αξία στο αγώνισμα αυτό δεν έχουν ούτε τα πλούτη, ούτε οι δόξες, ούτε οι τιμές.

Και η οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχουμε δεν μας δίνει αξία αλλά εμείς ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Γιατί τι είμαστε; Ένα μεγάλο μηδέν. Κι εγώ που σας μιλώ αυτή τη στιγμή, σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, είμαι ένα μηδέν.

Μπροστά όμως από αυτό το μηδέν, μπαίνει το ένα, που είναι ο Χριστός κι αμέσως γίνεται 10, 100, 1000…

Όσα μηδενικά και να προσθέσουμε θα παραμένει μηδέν. Απεναντίας το ένα που είναι ο Χριστός, θα αυξάνει τη ζωή μας και θα έχουμε πλησμονή πνευματικών αγαθών.

Και κατέληξε ευχόμενος σε όλους, όπως οι Άγιοι στη ζωή τους κατέκτησαν με τον δρόμο και τον αγώνα τους το ένα, έτσι κι εμείς να βρούμε αυτόν τον θησαυρό για να γίνουμε συμπολίτες των Αγίων και οικείοι του Θεού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση υπέρ των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας.