You are currently viewing Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

  • Reading time:2 mins read

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Σωτήρος Χριστού, που βρίσκεται στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, λειτούργησε κατά τα ειωθότα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, την Κυριακή της Σταυροποροσκυνήσεως, 15 του μηνός Μαρτίου ε.ε. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστ. Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο απερχόμενος Διοικητής της XVI Μεραρχίας Αντ. Βιτετζάκης και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία της ημέρας στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε ·«Κατά τη σημερινή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, η Εκκλησία μας προβάλλει τον ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου και μας προσκαλεί να τον προσκυνήσουμε ευλαβικά. Για ποιό σκοπό; Για να αντλήσουμε δύναμη και έτσι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον πνευματικό αγώνα, που διεξάγουμε την ιερή αυτή περίοδο της Τεσσαρακοστής. Ταυτόχρονα ο Σταυρός του Κυρίου μας αποκαλύπτει και το μέτρο τόσο της αγάπης του Θεού όσο και της αξίας του ανθρώπου. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του Θεού και τέτοια η αξία της ανθρώπινης ψυχής ώστε ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Κύριος να ανεβαίνει πάνω στο Σταυρό χάριν της σωτηρίας της! Την ανυπολόγιστη αξία της ψυχής μας καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε κι εμείς και να ζούμε κατά το θέλημα του Κυρίου. Να τον ακολουθούμε πιστά σηκώνοντας με υπομονή κι ελπίδα το Σταυρό του χριστιανικού μας χρέους. Έτσι και μόνο θα κερδίσουμε την ψυχή μας, που σημαίνει ότι θα γίνουμε μέτοχοι της αιώνιας και αληθινής ζωής. Αμήν».
Το απόγευμα της αυτής ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Καθεδρικό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και ομίλησε με θέμα· «Οι επτά λόγοι του Σταυρού».

0did1

0did2

0did3

0did4

0did5

0did6