You are currently viewing Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Παροναξίας

Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Παροναξίας

  • Reading time:1 mins read

Την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Ιερατική σύναξη με την συμμετοχή και των Λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών της Πάρου και Αντιπάρου.

Μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εισαγωγική ομιλία στην οποία υπογράμμισε την μεγάλη τιμή, αλλά και τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και τα καθήκοντα των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων τα οποία πρέπει να ασκούνται με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ευσυνειδησία, πνεύμα συνεργασίας, πλήρη διαφάνεια, αλλά και πίστη στο Θεό.

Ακολούθως έδωσε τον λόγο στον κεντρικό ομιλητή Πρωτ. Κωνσταντίνο Κύλη Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: ”Διοίκηση και διαχείριση των Ενοριακών Ναών μέσα από τα νέα νομοθετικά δεδομένα”.

Στην συνέχεια αναπτύχθηκε χρήσιμος διάλογος με τους Κληρικούς και Λαϊκούς συνέδρους και δόθηκαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματά τους.

Την σύναξη έκλεισε με πολλές ευχές και παραινέσεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Νοεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου με την συμμετοχή των κληρικών και των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών της νήσου Νάξου.

paro2

paro3

paro4