You are currently viewing “Ιερή” αντιπαράθεση για την επιχορήγηση της Μητροπόλεως

“Ιερή” αντιπαράθεση για την επιχορήγηση της Μητροπόλεως

  • Reading time:1 mins read

Η οικονομική ενίσχυση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας & Αποκορώνου και των Ιερών Ναών, με το ποσό των 17.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Χανίων, το οποίο προορίζεται για τις ανάγκες των συσσιτίων, αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Η Δημοτική Αρχή, κατηγορήθηκε για απόφαση με… άρωμα εκλογών, με πλήθος συμβούλων της μειοψηφίας να αμφισβητεί την ορθότητα του τρόπου με τον οποίο ο Δήμος επιλέγει να ενισχύσει τα συσσίτια.

Συγκεκριμένα, διατυπώθηκαν ενστάσεις από τους κ.κ. Φραγκάκη και Κεμεσίδη για την επιλογή της απευθείας χρηματικής επιχορήγησης. “Εφόσον ο Δήμος διαθέτει κοινωνικό παντοπωλείο, να διαθέσει τα χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα και να τα δώσει στην Εκκλησία για τα συσσίτια” πρότεινε ο πρώτος, με τον πρώην αντιδήμαρχο να συμφωνεί.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Νίκος Παπαντωνάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την θρησκεία: “Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη τα δικά μας χρήματα. Έχουν εκατομμύρια να διαχειριστούν”, είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, τέθηκε το ερώτημα του γιατί δεν επιδοτούνται με ανάλογο τρόπο και άλλες κοινωνικές δομές της πόλης, όπως, για παράδειγμα η “Κοινωνική Κουζίνα”, με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Χρύσα Χατζηδάκη να ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει εφόσον δεν έχουν νομικό πρόσωπο.

Σκουλάκης: “Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε κι άλλα”

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου κ. Κώστα Πρωτοπαπαδάκη που είχε εισηγηθεί το θέμα και ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη επιχορήγηση δίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά: ” Ιδεολογικά είμαστε υπέρ της Εκκλησίας (…) όσον αφορά τα συσσίτια και τον τρόπο που λειτουργούν, δεν είναι δυνατόν να τίθεται θέμα εμπιστοσύνης. Εξάλλου, δεν είχαμε ποτέ καταγγελία από κανένα”, είπε χαρακτηριστικά.

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος, ο οποίος τόνισε: “Η Εκκλησία μας είναι ζωντανή. Είναι μια μαχόμενη Εκκλησία. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε και παραπάνω”, είπε και εξέφρασε την άποψη ότι οι Δήμοι δεν πρέπει να έχουν συσσίτια, γι’ αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχύουν τα συσσίτια των Εκκλησιών.

Την άποψή αυτή συμμερίστηκε και ο επικεφαλής του “Δήμου Ενεργών Πολιτών”, κ. Τάσος Βάμβουκας.

Τελικά η επιχορήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

ΠΗΓΗ: zarpa.gr