You are currently viewing Θλίψη και απογοήτευση στο χώρο της Εκκλησίας από τη σκληρή σάτιρα και διακωμώδιση Ιεραρχών από τηλεοπτική εκπομπή

Θλίψη και απογοήτευση στο χώρο της Εκκλησίας από τη σκληρή σάτιρα και διακωμώδιση Ιεραρχών από τηλεοπτική εκπομπή

  • Reading time:1 mins read

Θλίψη, απογοήτευση αλλά και εκνευρισμό, έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Εκκλησίας, η σκληρή σάτιρα που δέχεται συχνά- πυκνά η Εκκλησία της Ελλάδος, μέσω της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1.
Προχθές βράδυ όμως, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Στο πρώτο βίντεο, διακωμώδισαν τον μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία, με αφορμή την δήλωση του για το ράσο του που διαθέτει δήθεν «τριφασικό ρεύμα». Με σχόλια όπως

••«μητροπολίτης Ιερεμίας ο κιλοβατικός» αλλά και

••«το ρεύμα ημών το επιούσιο» σχολίασαν με τον δικό τους ξεπερασμένο τρόπο, την δήλωση του μητροπολίτη, προκαλώντας ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις στον χώρο της Εκκλησίας.

Στο δεύτερο βίντεο το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή το αφιερωματικό εξώφυλλο του περιοδικού «Rolling Stone» στον Πάπα Φραγκίσκο, εμφανίζονται μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, να «ποζάρουν» σε περιοδικά. Ανάμεσα τους οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως, Θεσσαλονίκης, Καλαβρύτων και Πειραιώς αλλά και ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Πρόκειται για ενέργεια που ξεπερνά την καλόπιστη κριτική αλλά και αυτή ακόμη την σάτιρα.