You are currently viewing Αποφάσεις 2ης Συνεδρίας της ΔΙΣ για τον μήνα Φεβρουάριο

Αποφάσεις 2ης Συνεδρίας της ΔΙΣ για τον μήνα Φεβρουάριο

  • Reading time:0 mins read

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Φεβρουάριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την επίσκεψή του στο δοκιμαζόμενο νησί της Κεφαλλονιάς και την συνεργασία που είχε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα και τους τοπικούς παράγοντες. Παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια για να διανεμηθεί στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών του νησιού και αποφασίσθηκε, σε συνεργασία με τον Στρατό, η δημιουργία χώρων παρασκευής φαγητού για την σίτιση 500 συνανθρώπων μας καθημερινώς.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αποστολική Διακονία», για το «Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» της Εκκλησίας. Πρόκειται για θέματα αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών και της «Αποστολικής Διακονίας».

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εδέχθησαν τον Περιφεριάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό, ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών στηρίξεως και αποκαταστάσεως του Συνοδικού Μεγάρου.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.