You are currently viewing Η 25η Μαρτίου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Η 25η Μαρτίου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:4 mins read

Την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας εόρτασε την 25η Μαρτίου η Τοπική μας Εκκλησία.

Το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων ιερέων και αρχόντων και πλήθους κόσμου.

‘Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και του απ’ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις”. Αφορμώμενος ο Σεβασμιώτατος από το Απολυτίκιο της ημέρας, αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμου, αναφέροντας ότι για την Εκκλησία μας είναι σημαντικός σταθμός του ενιαυτού, διότι αποτελεί απαρχή όλων των σωτηριολογικών γεγονότων για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και παρουσία εκατοντάδων πιστών. ” Η Παναγία υπήρξε το πιο χαριτωμένο πρόσωπο του κόσμου ανέφερε στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος. Η χάρις της είχε μεταβάλει τη μήτρα της σε εργαστήρι για να γίνει η μίξις, το ζύμωμα της ανθρωπίνης και θείας φύσεως.”

Ανήμερα της εορτής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, για την Εθνική Εορτή από τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό παρουσία πολιτικών, τοπικών αρχόντων και στρατιωτικών αρχών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διδάσκαλος και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγροκηπίου κ. Ιωάννης Τσισμενάκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, και η παρέλαση από σχολεία, παραδοσιακούς συλλόγους και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

e2

e3

e4

e5

e6

e7

e8

e9

e10

e11

e12

e13

e14

e15

e16

e17