You are currently viewing Η Σύρος τίμησε τον προστάτη των ναυτικών

Η Σύρος τίμησε τον προστάτη των ναυτικών

  • Reading time:1 mins read

Η Σύρος γιόρτασε και φέτος τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου, συμμετείχαν στην Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αλλά και στη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας στο κέντρο της Ερμούπολης. Παρόντες ο Καθολικός Επίσκοπος, π. Πέτρος Στεφάνου, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο οποίος εκπροσώπησε και την κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γ. Μαραγκός, ο πρώην Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γ. Μαχαιρίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β΄, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στον προστάτη των θαλασσών, ενώ παρέδωσε μετάλλιο σε δύο ναυτιλιακές εταιρίες για την πολύτιμη προσφορά τους, όπως είπε στη μετακίνηση και την εξυπηρέτηση των νησιωτών.

Κατά τη διάρκεια της λιτανείας της Ιεράς Εικόνας, τα πλοία “Blue Star Paros” , “Aqua Spirit” και η Π/Κ του Πολεμικού Ναυτικού “ΠΛΕΣΣΑΣ”, απέδωσαν τιμές στον προστάτη τους, καθώς το λιμάνι είχε πλημμυρίσει με βάρκες και σκάφη.