You are currently viewing Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Με την Ανάσταση συνειδητοποιούμε ότι η ελπίδα είναι η βεβαιότητα

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Με την Ανάσταση συνειδητοποιούμε ότι η ελπίδα είναι η βεβαιότητα

  • Reading time:1 mins read

«Με την Ανάσταση του Χριστού όλοι συνειδητοποιούμε πλέον ότι η ελπίδα είναι η βεβαιότητα, και το άθλημα της πίστης είναι η κατάκτηση για ζωή, μιάς ζωής που μέσα της έχει την έμπιστη σχέση με τον Θεό και την έμπρακτη ελπίδα στον συνάνθρωπο, γιατί τελικά υπάρχουμε επειδή αγαπάμε και κοινωνούμε αλλήλους, επειδή πιστεύουμε όλοι μαζί στον Αναστημένο Χριστό» σημειώνει στην ποιμαντορική του Εγκύκλιο για το Πάσχα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ  ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Αριθ. 86/2014

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Προς
Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητά μου Παιδιά,

Ο ύμνος ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ είναι για τους Χριστιανούς ο χαιρετισμός και ο τρόπος έκφρασης της πραγματικής βεβαιότητά τους για χαρά, ελπίδα και εμπιστοσύνη, αφού ο Χριστός αναστήθηκε και έδωσε το μήνυμα, ότι τελικά τίποτε δεν μπορεί  να έχει τελειώσει, αφού η ζωή συνεχίζεται και η εμπιστοσύνη συνεχώς ανακαινίζεται, από την δυναμική παρουσία της πίστης και της ελπίδας.

Με την Ανάσταση του Χριστού όλοι συνειδητοποιούμε πλέον ότι η ελπίδα είναι η βεβαιότητα, και το άθλημα της πίστης είναι η κατάκτηση για ζωή, μιάς ζωής που μέσα της έχει την έμπιστη σχέση με τον Θεό και την έμπρακτη ελπίδα στον συνάνθρωπο, γιατί τελικά υπάρχουμε επειδή αγαπάμε και κοινωνούμε αλλήλους, επειδή πιστεύουμε όλοι μαζί στον Αναστημένο Χριστό.

Τα πάντα γίνονται αυτοπροσφορά και έμπρακτη θυσία, με τρόπο μανικό για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων και όχι του καθενός ατομικά και ξεχωριστά.
Τα πάντα, επειδή λαμβάνουν την προοπτική της συλλογικής ευθύνης και της θυσίας, μας οδηγούν όλους μαζί στην ελπιδοφόρο Ανάσταση.

Τα πάντα υπηρετούν την αγάπη με αυταπάρνηση και την προσφέρουν θυσιαστικά και δυναμικά στους αδελφούς, με την διακονία των αναγκών τους.
Εξαιτίας αυτής της έμπρακτης πίστης και της έμπιστης ελπίδας μπορούμε και επαναλαμβάνουμε συνεχώς και με δυναμικότητα τον αναστάσιμο ύμνο της Εκκλησίας, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,  επιβεβαιώνοντας  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ
Με πατρικές  ευχές
†  Ο  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ