You are currently viewing Εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας στον Υπουργό Πολιτισμού της Τσεχίας

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας στον Υπουργό Πολιτισμού της Τσεχίας

  • Reading time:1 mins read

Με τον Υπουργό Πολιτισμού της Τσεχίας κ. Δανιήλ Γκέρμαν είχε συνάντηση στις 11 Μαρτίου στην Πράγα ο Πρωθιερέας Νικόλαος Λισενιούκ, Προϊστάμενος του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στο Κάρλοβυ Βάρυ.

Σημειωτέον ότι το Υπουργείο Πολιτισμού στην Δημοκρατία της Τσεχίας έχει αρμοδιότητα επαφών της Πολιτείας με τα θρησκευτικά σωματεία.
Το Μετόχιον στο Κάρλοβυ Βάρυ καταχωρήθηκε επισήμως από την Πολιτεία το έτος 2007.

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Τσεχίας ενημερώθηκε για το Μετόχιον, το κοινωνικό και εκπαιδευτικό του έργο.

Ο Προϊστάμενος απάντησε σε ερωτήσεις του κ. Γκέρμαν σχετικά με τις σχέσεις με λοιπούς θρησκευτικούς οργανισμούς, τον αριθμό των πιστών, τη λειτουργία του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Επίσης ο Πρωθιερέας Νικόλαος Λισενιούκ πληροφόρησε για την πορεία της ολοκληρωμένης συντηρήσεως του Ιερού Ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Κάρλοβυ Βάρυ.

Ακόμα τόνισε με έμφαση ότι ο βασικός πυλώνας του έργου του Μετοχίου είναι η ανάπτυξη των σχέσεων με την Ορθόδοξη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας. Τα μέρη εξέφρασαν την πεποίθηση στην περαιτέρω θετική πρόοδο στη ζωή της επαρχίας Πράγας μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Πράγας Ιωακείμ.

Ο Πρωθιερέας Νικόλαος προσέφερε στον Υπουργό δίπτυχο με τις μορφές του Χριστού και της Παναγίας, βιβλίο για το ιστορικό του Ιερού Ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Κάρλοβυ Βάρυ και επέδωσε για την βιβλιοθήκη του Υπουργείου Πολιτισμού της Τσεχίας είκοσι αντίτυπα «Των αρχών του κοινωνικού δόγματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας» στα Τσεχικά.

Τα μέρη δέχθηκαν την ανάγκη των περαιτέρω τακτικών επαφών προς συντονισμό και υλοποίηση των κοινών κοινωνικών και πολιτιστικών έργων.