Εκπρόσωπος Ουκρανικής Εκκλησίας για την Πανορθόδοξη: Υπάρχουν φήμες για αλλαγές στο δόγμα!

  • Reading time:1 mins read

Τον έντονο προβληματισμό του για το σκοπό και τις προθέσεις της Πανορθόδοξης Συνόδουεξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας,  Μητροπολίτης Mitrofan (YURCHUK)

Μιλώντας για τις πρόσφατες προπαρασκευαστικές συναντήσεις εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών έκανε λόγο για θεμελιώδεις διαφορές απόψεων σχετικά με τις αρχές που θα διέπουν την Πανορθόδοξη Σύνοδο και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε αυτή.

“Βασικά είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει συναίνεση μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών για θέματα που σχετίζονται με το εορτολόγιο, την Ορθόδοξη Διασπορά, τα εμπόδια στην θρησκευτικών γάμων. Επίσης, περί του εγγράφου που συντάχθηκε και αφορά στην αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο. Το έγγραφο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά συναίνεση όσον αφορά το περιεχόμενό του δεν υπάρχει ακόμη”, – είπε ο Μητροπολίτης Mitrofan.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει και την ανησυχία της και για φήμες που διαδίδονται μεταξύ των πιστών ότι σε αυτή τη Πανορθόδοξη Σύνοδο θα εγκριθούν αλλαγές στο δόγμα.

“Πολλοί άνθρωποι αποστέλλουν στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο διάφορες ερωτήσεις του γι ‘αυτό. Ως εκ τούτου, η Σύνοδος θεώρησε καθήκον της να ηρεμήσει το ποίμνιο, και συνάμα απευθύνεται σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία του Συμβουλίου, ζητώντας να γίνουν όλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύμφωνα με το ορθόδοξο δόγμα”, – δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC).