You are currently viewing ΚΟΣΟΒΟ : “ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ…..ISIS….UCK….”ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΟΝΗΣ

ΚΟΣΟΒΟ : “ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ…..ISIS….UCK….”ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΟΝΗΣ

  • Reading time:2 mins read

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

«….. Caliphate is coming » (Το Χαλιφάτο έρχεται)… Απειλές κατά των ορθοδόξων που πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά γράφτηκαν στον υπό κατασκευή προστατευτικό τοίχο της Ορθόδοξης Μονής Visoki Dečani συο Κόσοβο. Η καταγγελία και το υλικό στοιχειοθέτησης του επεισοδίου προέρχεται από την οργάνωση Solidarité Kosovo.f4FXNXfJ3fxk46hzqZfOL27t5vEDzk7hJlEWxE10mCbBJYN0iqq9GnTinb6Pfear2oppUc-xVMUgV3iec8YyuvO3MWhe55E1vc5YHkqBMmMTY5zrWhYP=s0-d-e1-ft

Vue aérienne sur le site de Visoki Dečani. Les points rouges représentent les endroits où les inscriptions en arabe ont été taguées alors que le tracé jaune délimite la propriété du monastère.
αεροφωτογραφία της μονής…με το κόκκινο σημειώνονται οι θέσεις των επιγραφών στην αραβική

Οι 30 μοναχοί της Visoki Dečani είναι σε κατάσταση σοκ αφοότου ανακάλυψαν το πρωί της 12ης Οκτωβρίου συνθήματα σε αραβική και αγγλική γλώσσα που ανακοινώνουν την άφιξη του του Ισλαμικού Κράτους και τη δημιουργία χαλιφάτου του Κοσόβου. Από το βράδυ του Σαββάτου υπό κατασκευή τόιχος της μονής ήταν γεμάτος από συνθήματα όπως « ISIS » (το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ) και « UÇK » που από τη διεθνή κοινότητα θεωρήθηκε άλλοτε ως μια τρομοκρατική αλβανική οργάνωση.Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο ο υπολοχαγός Angelo Minelli διοικητής της τοπικής KFOR δύναμης που ανήκει στο ΝΑΤΟ παραβρέθηκε χθες σε μια επεισοδιακή σκηνή.qg1RNhVGjOmjTPiu8bmNcJ3kn0IioEf8oeBIRn10ubGzlsMl8zZv6zBGTIQjCOXRXpBIuGfzbt-7t_9i0jk6m2I_M0oN8JtybY_qowK1-4rFzX4PvIT5dV1lMZQ=s0-d-e1-ftΕνώ πιστοποιούσε την παράβαση συνοδεία του ηγουμένου της μονής Sava Janjić, η επίσκεψή του αμαυρώθηκε από μια ομάδα νεαρών αλβανών που έμαθαν από το ραδιόφωνο το λόγο του ερχομού του.Παραμένοντας μόλις κάποια μέτρα απόσταση από τον διοικητή και τον ηγούμενο οι αλβανοί επαναλάμβαναν ρυθμικά τα αναγραφόμενα απειλητικά συνθήματα. Μετά κι από αυτές τις νέες απειλές η οργάνωση Solidarité Kosovo σημαίνει συναγερμό για τη κρισιμότητα της κατάστασης και επικαλείται τη γενναιοδωρία του κοινού για να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό ο τοίχχος προστασίας της μονής.

(l΄οbservatoire de la christianophobie , Solidarité Kosovo 13 octobre)

dimpenews.com