You are currently viewing Εκκλησιολογική απρέπεια από τον Καρπενησίου Νικόλαο..!

Εκκλησιολογική απρέπεια από τον Καρπενησίου Νικόλαο..!

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Εχω σημειώσει πολλές φορές οτι οι παλαιοί Αρχιερείς είχαν γνήσιο εκκλησιολογικό φρόνημα και γνήσια εκκλησιαστική συνείδηση και καθώς τα χρόνια περνούν θα νοιώθουμε αυτό το κενό που αφήνουν πίσω τους.
Δυστυχώς, όμως, κάποιες φορές, από ανασφάλεια ή λόγω κακών επιρροών που έχουν στο περιβάλλον τους, συμπεριφέρονται με πολύ ευτελή και ιδιοτελή κριτήρια και έξω από το πνεύμα της γνήσιας εκκλησιολογίας με την οποία γαλουχήθηκαν.

Η επίσκεψη του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου στον εμπερίστατο Μητροπολίτη Καρπενησίου Νικόλαο,μας έκανε να πιστέψουμε οτι ο σοβαρός, νουνεχής και πράος, μέχρι τώρα τουλάχιστον, Γέρων Μητροπολίτης Νικόλαος,έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασής του και της πλήρους αδυναμίας του πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του –λειτουργικά και διοικητικά– θα παρέδιδε με τα χέρια του την παραίτησή του στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο!
Πλην όμως αυτό δεν συνέβη! Οι πληροφορίες λένε οτι όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά ζήτησε να μην τον απομακρύνουν από τη θέση του !
Στο μεταξύ η Μητρόπολη να εξακολουθεί να διοικείται από τους… συγγενείς του.
Να γράφουν,να υπογράφουν και να εισπράττουν
αντ´αυτού, λες και η Μητρόπολη είναι τσιφλίκι τους,λες και αποτελεί προσωπική τους κληρονομιά!
Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει ο Αρχιεπίσκοπος και η ΔΙΣ στην προσεχή συνεδρία του Σεπτεμβρίου.
Το βέβαιο είναι οτι δεν μπορεί να αφήσει το θέμα σε αυτή την κατάσταση η οποία εκθέτει και την Εκκλησία και τον Γέροντα Καρπενησίου. Ακόμη και αν αποφασίσει η Σύνοδος την παράταση αυτής της αταξίας, θα πρέπει παράλληλα να ορίσει πάραυτα μία νέα διοίκηση, η οποία θα απομακρύνει τα τρωκτικά από τον κορβανά της Μητρόπολης και θα αναλάβει τη διοίκηση της Μητρόπολης μέχρις ότου υπάρξει αλλαγή φρουράς.
Είναι απαράδεκτο ο λαός του Θεού να υποφέρει και να δοκιμάζεται και τα χρήματα από τα κεράκια των πιστών να τα διαχειρίζονται οι επιτήδειοι, χωρίς να λογοδοτούν πουθενά, ωσάν να είναι προσωπική τους περιουσία!
Αλλά και όποτε εκλεγεί ο διάδοχός του να ζητήσει, πριν αναλάβει,εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο για την Μητρόπολη, για την τελευταία δεκαετία και να μην εξαιρέσει από τις όποιες ευθύνες προκύψουν κανέναν! Ολοι, όσοι έχουν αυτή τη στιγμή αποφασιστικό ρόλο και λόγο στη διοίκηση της Μητρόπολης– συγγενείς του Μητροπολίτη και εκκλησιαστικό περιβάλλον,αν έχουν ευθύνες στα όποια ευρήματα θα πρέπει να τις αναλάβουν.

Υ.Γ. Καταλάβετε εσείς που μου καταγγέλετε τα συμβαίνοντα στο προσκύνημα της Παναγίας της Προυσιώτισσας οτι δεν μπορώ να δημοσιεύσω τα διάφορα πολύ σοβαρά καταγγελόμενα, αν δεν έχω και τις ανάλογες αποδείξεις! Στείλτε μου μία ,έστω, απόδειξη, από αυτά που λέτε και θα κάνω το θέμα πρωτοσέλιδο όχι μόνο εδώ,αλλά και σε μεγάλη εφημερίδα! Εως τότε επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος και γιαυτό εγκρατής!