You are currently viewing Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί στη Ρώμη για την έναρξη του Ιωβηλαίου έτους της Ελεημοσύνης (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί στη Ρώμη για την έναρξη του Ιωβηλαίου έτους της Ελεημοσύνης (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:21 mins read

Παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων ρωμαιοκαθολικών πιστών o Πάπας Φραγκίσκος κήρυξε την έναρξη του έκτακτου Ιωβηλαίου Έτους που είναι αφιερωμένο στην Ελεημοσύνη. Το πρωί της Τρίτης προεξήρχε στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στην πλατεία της βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Καρδινάλιοι, Ιεράρχες και κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απ’ όλο τον κόσμο.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στη σημασία της ελεημοσύνης και υπογράμμισε ότι η κρίση του Θεού θα γίνει με ελεημοσύνη για τον άνθρωπο. Αυτό συμβολίζει και το πέρασμα της «αγίας πόρτας», δηλαδή της πόρτας της βασιλικής που ανοίγει μόνο στα Ιωβηλαία έτη που κανονικά εορτάζονται κάθε 25 χρόνια.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στη Β’ Βατικανή Σύνοδο και τη σημασία που είχε.

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία ο Πάπας Φραγκίσκος κατευθύνθηκε στα προπύλαια της βασιλικής του Αγίου Πέτρου όπου τον ανέμενε ο προκάτοχός του, επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ, με τον οποίο και αντάλλαξε θερμό αδελφικό ασπασμό.

Ακολούθως ο Πάπας Φραγκίσκος στάθηκε μπροστά στην Πόρτα των Ιωβηλαίων και αφού παρήγγειλε να ανοίξει η πόρτα της δικαιοσύνης του Κυρίου έσπρωξε τα δύο χρυσοποίκιλτα φύλλα της τα οποία άνοιξαν διάπλατα. Από την πλατεία ακούγονταν τα χειροκροτήματα των πιστών ενώ ο Πάπας αφού πέρασε την πόρτα κοντοστάθηκε και προσευχήθηκε για λίγα λεπτα υπό την σκέπη της επιτοιχίας ψηφιδωτής εικόνας του Αγίου Πέτρου.

Αμέσως μετά πέρασε ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ο οποίος συνεχάρη και ευχήθηκε στο διάδοχό του στον Θρόνο του Αποστόλου Πέτρου, Πάπα Φραγκίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από την βασιλική του Αγίου Πέτρου και σε ολόκληρη την πόλη της Ρώμης έχουν ληφθεί υψηλά μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία και τον στρατό.