You are currently viewing Δεν θα ορκισθεί θρησκευτικά ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!! — Ε, και;;

Δεν θα ορκισθεί θρησκευτικά ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!! — Ε, και;;

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Τζούμα

Πολύ κουβέντα και περιττός θόρυβος γίνεται για το αν ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, θα ορκισθεί με πολιτικό όρκο και όχι με θρησκευτικό,όπως είθισται σε αυτό τον τόπο, από συστάσεως του ελληνικού κράτους!
Προσωπικά με στενοχωρεί η στάση αυτή του κ.Τσίπρα, που αγνοεί επιδεικτικά τα ιερά μας σύμβολα τα οποία σεβάστηκαν παντός είδους, ξένοι και εισαγόμενοι κατακτητές– Τούρκοι, Βαυαροί, Γερμανοί κ.ά.–και τα οποία σύμβολα,κράτησαν σε δύσκολους καιρούς την έννοια του Έθνους μας, αρραγή και ζώσα!
Ομως, παρά τις επιφυλάξεις που καταθέτω με θάρρος και παρρησία παραπάνω, θέλω να σας πω οτι προτιμώ που ο κ.Τσίπρας μας δείχνει από την πρώτη στιγμή τις διαθέσεις του! Είναι καλύτερα να γνωρίζω οτι ο Πρωθυπουργός της χώρας μου, είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με το θρησκευτικό συναίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, από το να με κοροϊδεύει και να με αποκοιμίζει!
Γιατί να υποκρίνεται ο άνθρωπος και γιατί να κάνει πράγματα που δεν έχει συνηθίσει στη ζωή του!
Το ποιός θα χάσει από μία τέτοια στάση, θα φανεί πολύ γρήγορα!
Επαναλαμβάνω, προτιμώ έναν πολιτικό, έστω και
Πρωθυπουργό, άθεο εκ πεποιθήσεως, που όμως δεν υποκρίνεται, παρά έναν από κεκτημένη ταχύτητα…πιστό, που όμως,υποκρίνεται για να κερδίσει πρόσκαιρες συμπάθειες και προτιμήσεις!

Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό!
Εξάλλου σε κάθε μεγάλο σταυροδρόμι,οι επιλογές που κάνουμε μας χαρακτηρίζουν και μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή!
Και ας μην λησμονούμε τον θυμοσοφικό λόγο: “τα στερνά τιμούν τα πρώτα”.