You are currently viewing Δανιήλ: ”Οι διανοούμενοι στρέφονται εναντίον της Πίστης μας”

Δανιήλ: ”Οι διανοούμενοι στρέφονται εναντίον της Πίστης μας”

  • Reading time:1 mins read

Εκατοντάδες πιστοί συνέρευσαν σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στον Καρέα.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αναστάσιο Τασόπουλο, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο και Ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου Γεωργίου, σημειώνοντας ότι η εποχή στην οποία ζούσε ο Άγιος ήταν μια εποχή μεγάλης διαφθοράς.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ τόνισε: ”Δεν έχει αλλάξει πολύ η εποχή μας, αφού και σήμερα οι διανοούμενοι στρέφονται εναντίον της Πίστεως και της Εκκλησίας. Προ ημερών ακούσαμε έναν κορυφαίο διανοούμενο να προσβάλλει την Πίστη μας, να την χλευάζει και να την αμφισβητεί. Αν διαβάσετε τον τύπο και παρακολουθήσετε την τηλεόραση θα δείτε αυτή την εχθρότητα τον τάχα διανοουμένων, εναντίον του Χριστού, εναντίον της Πίστεως και εναντίον της Εκκλησίας”.

”Λίγες ημέρες πριν την Κυριακή των Βαΐων ανακαλύφθηκε ένας πάπυρος στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας, πάνω στον οποίο λέει, είναι γραμμένο ότι ο Ιησούς είχε γυναίκα. Δεν το είχαν ανακαλύψει τόσο καιρό, αλλά τώρα το ανακάλυψαν για να μας πούνε οι διανοούμενοι ότι ο Ιησούς είχε γυναίκα. Κάθε Πάσχα βρίσκουν και κάτι για να προσβάλλουν την Πίστη των ανθρώπων, να τους κλονίσουν εσωτερικά, γιατί τους ενοχλεί η Πίστη στον Χριστό. Όπως είχε πει ο Χριστός στους μαθητές Του, αν μοιάζεται με τους ασεβείς και τους διαφθαρμένους θα σας αγαπούν, αλλά επειδή όμως δεν τους μοιάζεται στην ασέβεια και την διαφθορά για αυτό σας μισούν” συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ”Όπως ο Άγιος Γεώργιος έμεινε αμέτοχος στη διαφθορά και στην ασέβεια της εποχής του, έτσι κι εμείς καθημερινά στη ζωή μας θα πρέπει να μένουμε εδραίοι και σταθεροί στον Χριστό”.