You are currently viewing Αστυνομικός χειροτονείται ιερέας στον Άγιο Γεώργιο Αγριάς

Αστυνομικός χειροτονείται ιερέας στον Άγιο Γεώργιο Αγριάς

  • Reading time:0 mins read

Εθελοντής κληρικός ο π. Θεόκλητος Κατσαρός ο οποίος εργάζεται στην τροχαία

Ιερέας πρόκειται να χειροτονηθεί ο διάκονος π. Θεόκλητος Κατσαρός, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και διατηρεί τη δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του στη διακονία, ως άμισθος κληρικός. Η χειροτονία του π. Θεόκλητου σε πρεσβύτερο θα πραγματοποιηθεί αύριο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο

Ο 42χρονος αστυνομικός υπηρετεί επί πολλά χρόνια στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, στην Τροχαία Βόλου, στο γραφείο μοτοποδηλάτων, ενώ προηγουμένως υπηρετούσε στην Ομάδα Δίας. «Παραμένω στην Υπηρεσία, την οποία υπηρέτησα ως μάχιμος επί πολλά χρόνια, συνεχίζοντας πλέον σε υπηρεσία γραφείου, έχοντας παραδώσει τον οπλισμό μου» αναφέρει ο ίδιος.

Ο π. Θεόκλητος έκανε πράξη ένα όνειρο ζωής με την έγκριση της Υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί και της Μητρόπολης Δημητριάδος, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως την συνδρομή του Σεβασμιώτατου κ. Ιγνατίου, ο οποίος «με δέχτηκε, με αγκάλιασε, με άκουσε» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και του πνευματικού του π. Επιφάνειου Οικονόμου, ο οποίος «με καθοδήγησε στον πνευματικό δρόμο» όπως αναφέρει ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη απόφαση, να διακονήσει τη Μητρόπολη Δημητριάδος ως εθελοντής κληρικός, είναι πολύ σημαντική για τον 42χρονο Αστυνομικό ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία από μικρή ηλικία, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία κι όπως υπογραμμίζει «η επιθυμία να προσφέρει εθελοντικό έργο διακονίας, προϋπήρχε».

Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την χειροτονία του σε διάκονο, προσφέρει εθελοντικό έργο στον Αγιο Γεώργιο Αγριάς, ενώ όπως υπογραμμίζει «είναι το μέγιστο» για τον ίδιο η αυριανή χειροτονία του σε πρεσβύτερο.

Απαντώντας στο ερώτημα πως συνδυάζεται η επαγγελματική του θητεία με τη διακονία της Εκκλησίας, ο π. Θεόκλητος αναφέρει ότι «στην Τροχαία υπηρετώ το έργο της Αστυνομίας και στην Εκκλησία το έργο του Θεού». Παράλληλα, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι η ζωή του έχει αλλάξει πολύ από το διάστημα της πρώτης χειροτονίας και εντεύθεν, διότι έχει ανοίξει ένα σημαντικό κεφάλαιο ζωής για τον ίδιο.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, επίσης, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνεται πλέον η δυνατότητα να χειροτονούνται εθελοντές ιερείς, αστυνομικοί εν ενεργεία, με σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.