You are currently viewing Αρχιερατικό συλλείτουργο στα Ιωάννινα

Αρχιερατικό συλλείτουργο στα Ιωάννινα

  • Reading time:0 mins read

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου ενορίας Περιβλέπτου πόλεως Ιωαννίνων η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Στην Θεία λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, πλαισιούμενου από τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Συμεωνίδη, Διευθυντή του “Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων”, καθώς και από τους ιερείς του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στην επαρχία του, τονίζοντας παράλληλα και την αξία της αδελφικής φιλίας που χαρακτηρίζει την μακρόχρονη σχέση τους.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη και τον προϊστάμενο του Ναού για την θερμή φιλοξενία τους και τόνισε ότι παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που δυσκόλεψαν το ταξίδι του και επικρατούσαν σήμερα στην περιοχή της Ηπείρου, χάρηκε ιδιαίτερα για την ευκαιρία που του δόθηκε να συλλειτουργήσει με έναν αδελφό, τον οποίο διακρίνουν πρωτίστως η ευθύτητα και η αληθινή και αγνή πίστη στην Εκκλησία και το Θεό.