You are currently viewing Αρχιεπίσκοπος προς τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής : Κάθε λαός έχει δικαίωμα για το κράτος του!

Αρχιεπίσκοπος προς τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής : Κάθε λαός έχει δικαίωμα για το κράτος του!

  • Reading time:10 mins read

«Κάθε λαός έχει δικαίωμα για το κράτος του» δήλωσε με ιδιαίτερο νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, που επισκέφθηκε και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο πλαίσιο του επίσημου ταξιδιού του στην Ελλάδα.

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Μαχμούτ Αμπάς, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη που συνόδευε τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Ο κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής αντάλλαξαν ευχές για τις εόρτιες ημέρες των Χριστουγέννων.

«Παρακολουθούμε με αγωνία και ενδιαφέρον τις προσπάθειες των ανθρώπων που αγωνίζονται για τα δίκαιά τους» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος υποδεχόμενος τον Μαχμουτ Αμπας, με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να ζητά από τον κ. Ιερώνυμο τις ευχές του για την επικράτηση της ειρήνης στην πολύπαθη γη της Παλαιστίνης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ευχόμαστε να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή μας, γιατί αν επικρατήσει ειρήνη εκεί, θα επικρατήσει και σε όλο τον κόσμο, οπότε θα απαλλαγούμε από τη βία και την τρομοκρατία».

Ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής το βιβλίο με  χριστιανικά μνημεία της Βοιωτίας καλώντας τον Μαχμουντ Αμπάς να το δεχθεί ως τρόπο ενθύμισης της πατρίδας μας «όπως και εμείς θυμόμαστε την πατρίδα σας (σ.σ. την Παλαιστίνη) διότι εκεί είναι οι ρίζες μας, εκεί που γεννήθηκε ο Βασιλιάς της ειρήνης». Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες η σκέψη μας βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Τόπων διότι πάντα παρακολουθούμε τους αγώνες και τους κόπους αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται για τα δίκαιά τους.

Ο Μαχμουτ Αμπάς δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο μια εικόνα που παρουσιάζει τον βράχο της Αποκαθήλωσης μέσα στον Ναό της Αναστάσεως και ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τη Βηθλεέμ, ζητώντας από τον κ. Ιερώνυμο να μνημονεύει στις ευχές και τις προσευχές του τη γη της Παλαιστίνης, προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή.