You are currently viewing Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος: Τις τρεις εντολές του Κυρίου να ασκήσουμε (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος: Τις τρεις εντολές του Κυρίου να ασκήσουμε (VIDEO-ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Το βαθύτερο νόημα της αγάπης και της θυσιαστικής προσφοράς προς τον άλλο βρέθηκαν στο επίκεντρο του κηρύγματος του Αρχιεπισκόπυο Αθηνών Ιερώνυμου προς το εκκλησίασμα των Αθηνών που παρακολούθησε τη λαμπρή περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.
Σε κλίμα ιερής κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι.Ναό Αγ.Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προεξήρχε της Ακολουθίας συμπαραστατούμενος από τους Επισκόπους Διαυλείας Γαρβιήλ και Θαυμακού Ιάκωβο.
Ακολούθησε η περιφορά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με κατεύθυνση την πλατεί Συντάγματος. Στην πλατεία μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κάλεσε «και τους υποψήφιους άρχοντες και τον λαό να ασκήσουν τις εντολές του Χριστού».

«Θα ήθελα να τονίσω με αφορμή τη συγκυρία των καιρών. Σε λίγο θα αναδείξουμε άρχοντες. Αυτό να προσέξουμε απόψε όλοι μας. Και οι υποψήφιοι άρχοντες και ο λαός τις τρεις εντολές του Κυρίου να ασκήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε:

«Πρώτον, Αγάπη προς όλους και τον καθένα, αγάπη του Ιησού Χριστού. Δεύτερον, Ταπείνωση. Και ύστερα, οι άρχοντες ως αρχόμενοι, δηλαδή καμία διάκριση, η αγάπη, η ταπείνωση θα μας ενώνει όλους σε μία οικογένεια». Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, «είναι κάτι που χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή».

«Κάλα είναι όλα τα μέτρα και οι συζητήσεις, όλες οι αποφάσεις που είναι προς βοήθεια του κόσμου αυτού που ταλαιπωρείται, αλλά να μην υποτιμήσουμε και αυτό το σημείο τη διδασκαλία του Κυρίου προς όλους μας», είπε.